Nl dalhuisen close 1011

15 februari 201410:34

Door Joep Meijsen

Nieuw team voor Mike Dalhuisen

International Mike Dalhuisen is door de Bridgeport Sound Tigers geruild naar de San Antonio Rampage dat ook uitkomt in de American Hockey League. De Rampage hebben Dalhuisen doorgestuurd naar de Cincinatti Cyclones van de ECHL.

De Sound Tigers ontvangen aanvaller Adam Brace in ruil voor Dalhuisen. De Nederlander speelde dit seizoen een aantal wedstrijden in de American Hockey League, maar werd twee keer naar Stockton gestuurd waar hij samenspeelde met Mitch Bruijsten. Laatstgenoemde is nu nog de enige Nederlander bij de Thunder.

'Het is altijd mijn doel geweest om vooruit te gaan in het ijshockey. Ik vind het jammer om weg te moeten uit Stockton omdat ik het hier geweldig vind, vooral de relatie met de fans was geweldig. Ik wil ze bedanken voor alles wat ze voor mij gedaan hebben', zegt Dalhuisen op de site van de Stockton Thunder.

Dalhuisen speelde 32 wedstrijden voor de Thunder waarin hij zeven goals en negen assists voor zijn rekening nam. Hij liep ook tegen 79 strafminuten op, vooral voor vechtpartijen.