Trappers lee close 1314

19 mei 201410:04

Door Joep Meijsen

Nieuwe clubs voor Lee en Pek

Aaron Lee en Tomas Pek spelen komend seizoen niet meer in de Nederlandse competitie. Lee vond onderdak in Denemarken, terwijl Pek op het tweede niveau in Frankrijk aan de slag gaat.

Lee vertrekt volgens de Twitter-account van zijn vertegenwoordigers 37 Hockey naar Denemarken. De exacte club is nog niet bekendgemaakt. Lee was afgelopen seizoen de topscorer van Tilburg Trappers met 50 goals en 52 assists in 48 wedstrijden. Nationaal had alleen Raphael Joly meer punten. Lee leverde daarmee een belangrijke bijdrage aan de dubbel van Trappers afgelopen jaar.

Tomas Pek vertrekt na drie jaar uit de Nederlandse competitie. De 22-jarige Slowaak debuteerde in de liga bij Herentals en was de afgelopen twee seizoenen actief voor Den Haag, met wie hij vorig jaar het kampioenschap wist binnen te slepen. Pek heeft onderdak gevonden bij Neuilly-sur-Marne dat in Frankrijk uitkomt op het tweede niveau. Hij speelt daar komend seizoen samen met zijn oudere broer Lukas Pek.

Eerder was al bekend dat Raimonds Tubelis niet terugkeert bij Eindhoven Kemphanen. De Letse verdediger treft komend seizoen in Frankrijk met Mont-Blanc opnieuw Tomas Pek. Ex-Dordrecht Lion Clinton Pettapiece vond een nieuwe club in Tingsryds AIF dat in Zweden uitkomt op het derde niveau.