25 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Nieuwe goalie voor Tilburg

Tilburg Trappers heeft de Canadese doelman Paulo Colaiacovo aangetrokken. De 24-jarige doelman is afkomstig van de Colorado Eagles, waar hij drie seizoenen speelde. In 2004-05 werd hij met zijn team kampioen in de profliga CHL.

Daarmee heeft Trappers de importgoalie aangetrokken, waarover al sinds het begin van het seizoen wordt gespeculeerd. De naam van Colaiacovo gonsde afgelopen dinsdag al door de hal in Tilburg rond de wedstrijd tegen Amsterdam. Wat de komst betekent voor het duo Martin Trommelen/Ian Meierdres is nog onzeker. Dit hangt mede af van de straf die Trommelen ontvangt voor zijn betrokkenheid bij de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Heerenveen van afgelopen vrijdag.

Trommelen gaf overigens eerder in de week aan zich eventueel terug te willen trekken om de ontwikkeling van Meierdres niet in de weg te staan. De technische leiding van Trappers beraadt zich op de ontstane goalie-situatie. Vanavond vindt een hoorzitting plaats over de zaak Martin Trommelen en morgen wordt de uitspraak verwacht.

Met Colaiacovo lijkt Trappers een solide doelman met ervaring te hebben aangetrokken. De goalie heeft vier seizoenen ervaring in de sterke juniorenliga OHL, voor Barrie Colts en Belleville Bulls. Daarna stapte hij over naar de profs, waarbij hij in Colorado terechtkwam. In zijn eerste seizoen won hij daar meteen het kampioenschap. Hij kwam dat seizoen als back-up tien wedstrijden in actie.

Een jaar later was hij de eerste doelman bij de andere ijshockeyclub uit Colorado en speelde 44 wedstrijden. Hiervan won hij er dertig, met een save-average van 0.917. Vorig seizoen speelde hij onder meer door een blessure maar dertien wedstrijden voor zijn team. Volgens Trappers is de blessure volledig genezen.

Dit jaar miste hij een deel van de voorbereiding bij Colorado vanwege het overlijden van zijn opa. Daarnaast had hij aangegeven graag naar Europa te gaan, waarbij hij opties had in Finland en Nederland. Hierdoor zijn Colorado en Colaiacovo enkele weken geleden uit elkaar gegaan en kon Trappers zijn slag slaan. Zaterdag maakt hij zijn debuut in Amsterdam.