Mitch Morgan en Bjorn Steijlen
— © Hyc Herentals

3 juni 202020:04

Door Joep Meijsen

Nieuwe hoofdsponsor voor Hyc Herentals

Heylen Vastgoed is de nieuwe hoofdsponsor van Beneliga-deelnemer Herentals. De twee partijen zijn een driejarige overeenkomst aangegaan.

De club gaat vanaf vandaag als Heylen Vastgoed Hyc door het leven en heeft ook een nieuw logo. Herentals is de regerende kampioen in de Beneliga, nu over afgelopen seizoen geen kampioen is uitgeroepen. De afgelopen jaren was Era Renomar de naamsponsor van de club, die volgend jaar het 50-jarige bestaan viert.

Het Belgische ijshockeyicoon Bjorn Steijlen werkt als makelaar bij Heylen Vastgoed, dat volgens het persbericht van Herentals al heel actief is met sportsponsoring in de provincie Antwerpen. Zo is het bedrijf verbonden aan voetbalclub RAFC en basketbalclub Antwerp Giants. In totaal sponsort het bedrijf zo'n 40 sportclubs.

'Heylen Vastgoed is bijzonder sportminded en kan ons de nodige zekerheid bieden de komende seizoenen. In de voorafgaande gesprekken werd meteen duidelijk dat we elkaar veel kunnen bijbrengen. Het eerste bewijs daarvan is ons nieuwe logo waar we samen hebben kunnen werken met hun marketingteam. Dat logo bevat een duidelijke link naar het 50-jarig bestaan van de club in 2021. Het gebruik van het originele logo met de typische boom maakt de cirkel helemaal rond', zo wordt voorzitter Frank van Reeth van Herentals geciteerd.

Nieuw logo Hyc Herentals
Nieuw logo Hyc Herentals — © Hyc Herentals

De club legde onlangs al Akim Ramoul vast voor het komende seizoen. Ook keren vaste waarden als Kevin van Looveren, Nils Vroemans en Mitch Morgan terug in voor komend seizoen. De club rekent erop dat de competitie in oktober weer kan beginnen. Daarbij wordt dit jaar de Inter Region Cup niet gespeeld.

Bjorn Steijlen is namens Heylen Vastgoed de baas van het kantoor in Herentals. Hij is blij met de overeenkomst. 'Deze samenwerking doet mij uiteraard veel plezier, niet alleen vanwege mijn verleden in het ijshockey en het feit dat ik nog heel wat mensen ken bij HYC, maar ook omdat ik er van overtuigd ben dat dit voor beide partijen een win-win situatie is.'

Bjorn Steijlen en Frank van Reeth, Johan Heylen en Mitch Morgan tonen het nieuwe logo van Herentals
Bjorn Steijlen en Frank van Reeth, Johan Heylen en Mitch Morgan tonen het nieuwe logo van Herentals — © Hyc Herentals