Div asg2013 logo

17 oktober 201212:30

Door Joep Meijsen

Nieuwe opzet voor All Star Game

De All Star Game in Eindhoven krijgt een vernieuwde opzet. In de nieuwe opzet spelen Nederlanders en Belgen gezamenlijk tegen de imports, waarbij de fans onder meer beide selecties en de twee coaches kiezen. Voor stemmende fans zijn er bovendien prijzen te winnen.

De All Star Game wordt voor het vierde jaar op rij in Eindhoven gehouden. Afgelopen jaren speelde steeds het door de bondscoach gekozen Nederlands team tegen een door de organisatie samengestelde selectie van de buitenlanders in de competitie. Dit jaar kunnen alle supporters vanaf het begin van de competitie hun stem uitbrengen, die vervolgens zo vaak gewijzigd kan worden als men maar wil.

Daarmee wil de organisatie de Nederlandse ijshockeysupporters nauwer betrekken bij de All Star Game. De Nederlandse IJshockeybond heeft voor het weekeinde van 23 februari maar één speelronde ingepland. Zes clubs komen in actie op de zondag na de wedstrijd. Alle clubs hebben hun medewerking aan de All Star Game toegezegd.

Ook spelers van Herentals dingen mee naar een plaats in de selecties. Daarbij sluiten de gekozen Belgische spelers aan bij Nederland, terwijl de imports van Herentals bij de buitenlanders mee zullen doen. Daarmee moet de All Star Game √©√©n groot feest worden voor alle ijshockeyliefhebbers in Nederland en Belgi√ę.

Fans kunnen niet alleen kiezen voor de spelers, maar ook voor de bezetting in de bank. Daarbij is het de bedoeling dat een coach met een Nederlands of Belgisch paspoort de ene selectie gaat coachen en een buitenlandse coach het andere team. Daarnaast kunnen fans voor het eerst ook hun stem uitbrengen op de officials van hun keuze.

Voor de stemprocedure werkt de organisatie van de All Star Game samen met IJshockey.com. Vanaf vandaag is op deze site een formulier te vinden dat kan worden ingevuld. Dit kunnen supporters zo vaak doen als ze willen. Op basis van het e-mailadres telt alleen de laatst uitgebrachte stem mee. Op die manier kunnen supporters die tijdens het seizoen van mening veranderen, dit probleemloos doen.

Daarbij kan eventueel tactisch worden gestemd, want de tussenstanden voor de All Star-selectie zijn ook te vinden op IJshockey.com. De organisatie komt bovendien met prijzen voor ijshockeyfans die hun stem hebben uitgebracht. Meer informatie daarover volgt later.

>> Klik hier voor het stemformulier