Trappers vs Bayreuth 01

17 april 201620:54

Nieuwe thriller brengt Tilburg dichtbij titel

Tilburg Trappers is nog één zege verwijderd van het kampioenschap in de Oberliga. De Nederlandse ploeg won voor de tweede keer dit weekeinde een thriller tegen Bayreuth en leidt in de best-of-five nu met 2-0.

winning van afgelopen vrijdag was al een bijzondere, maar daar zette Trappers op zondag een nieuwe speciale prestatie tegenover. Deze keer was het Trappers dat lange tijd het initiatief had in de wedstrijd, maar Bayreuth zag terugkomen. In tegenstelling tot de Tigers afgelopen vrijdag slaagde Trappers er wel in de wedstrijd alsnog te winnen.

Ruim vierduizend toeschouwers zaten er in het stadion van Bayreuth voor het tweede duel in de finaleserie. Het geeft maar weer eens aan dat ijshockey in Duitsland aanzienlijk breder leeft dan alleen maar bij de grote clubs in de DEL. Na negen minuten spelen kwam de thuisploeg via de de jonge Rus Fedor Kolupaylo op voorsprong. Trappers sloeg echter snel terug via goals van Danny Stempher en Mickey Bastings.

De sterkste fase van de Tilburgers volgde bij aanvang van de tweede periode. Tilburgleefde eerst nog een uit de eerste periode openstaande powerplay van Bayreuth en mocht het daarna zelf proberen. Mickey Bastings scoorde daarbij zijn tweede van de avond. In de anderhalve minuut daarna mocht de doelman van Bayreuth nog twee keer vissen, via de tweede treffer van Stempher en een goal van Diederick Hagemeijer en kwam op 1-5.

Via Michael Kuhn deed Bayreuth iets terug, maar niet veel later was het Kyle Just die de voorsprong van Trappers opnieuw uitbouwde en daarmee een wissel in het doel van Bayreuth afdwong. Trappers leek volop controle te hebben de wedstrijd. De Duitse ploeg gaf echter nog niet op en nog steeds zo'n beetje in de eerste tien minuten van de tweede periode sloeg de ploeg via Christopher Kasten en Andreas Geigenmüller twee keer terug.

Daarmee stond er een stand van 6-4 op het scorebord. De spanning werd in de slotperiode nog verder opgevoerd toen Stefan Reiter de formatie uit het zuiden van Duitsland tot op één goal terugbracht. Bjorn Willemse pakte echter het initiatief terug door na twaaalf minuten in de slotperiode de marge weer op twee te brengen. Dit bleek uiteindelijk het winnende doelpunt in de wedstrijd. In de slotminuut, met de goalie van het ijs, bracht Marcus Marsall zijn ploeg weliswaar nog een keer terug, maar in de resterende 26 seconden kon geen gelijkmaker meer worden afgedwongen en kon Trappers met de winst in de tas aan de lange terugreis beginnen.

Komende dinsdagavond gaat de wedstrijd verder en kan Tilburg als buitenlandse ploeg het kampioenschap in de Oberliga veiligstellen.