Nijb logo

18 maart 201410:02

Door Joep Meijsen

NIJB denkt aan sancties voor Eaters

De zondag gestaakte wedstrijd tussen Geleen Eaters en Eindhoven Kemphanen krijgt nog een staartje. De Nederlandse IJshockey Bond buigt zich over sancties.

Dat zegt bondsdirecteur Noud van Berkel in dagblad De Limburger. 'Dergelijke incidenten kunnen niet onbestraft blijven', aldus Van Berkel. Daarmee gaat hij in tegen offici√ęle communicatie vanuit Geleen waarin wordt gemeld dat de wedstrijd van zondag werd gestaakt onder voorwaarde dat er geen verdere straffen zouden plaatsvinden. 'Het bestuur gaat ervan uit dat de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) geen strafmaatregelen zal nemen voor het vroegtijdig staken van de wedstrijd', aldus Geleen.

De sancties kunnen onder meer een geldboete of puntenaftrek richting het volgende seizoen betreffen. Geleen zelf zegt dat de betrokken relschoppers hun excuses hebben aangeboden. 'Wij hebben deze vier personen de toegang tot de overige wedstrijden dit seizoen ontzegd. Intern moeten we ons nog buigen of ze volgend seizoen weer welkom zijn. Alles gaat momenteel in samenspraak met Eindhoven en de bond', zegt voorzitter Huub Wijckmans. De overige wedstrijden betreffen overigens slechts één duel.

Tegenover Omroep Brabant reageert doelman Michael Sterkens ook op het incident. 'Toen ik zag wat er gebeurde, wilde ik maar één ding: mijn vader helpen. Het was zes tegen éé'n. Dat is onrechtvaardig', vertelt de goalie. Hij werd door zijn teamgenoten tegengehouden in een poging over de boarding te klimmen.

De kritiek vanuit Geleen op het feit dat zijn broer Ramon de wedstrijd leidde veegt Michael van tafel. 'Er worden jarenlang wedstrijden door Ramon gefloten, waarin ik meespeel. Op het veld zijn wij geen broers. Ik kan me niet voorstellen dat twijfel over een eerlijk verloop van de wedstrijd de reden van de vechtpartij was. Het was een waanzinnige situatie.'

Komend weekeinde staan de twee wedstrijden in de finale van de Larry van Wierencup op het programma. Op zaterdag in Eindhoven en op zondag in Geleen. Intussen is er overleg geweest tussen de twee clubs om herhaling van de onrust van afgelopen zondag te voorkomen. De wedstrijd zaterdag in Eindhoven is gratis toegankelijk voor het publiek.