Nijb logo

19 maart 201409:38

Door Joep Meijsen

NIJB sluit relschoppers jaar uit

De mannen die afgelopen zondagavond in Geleen de vader van scheidsrechter Ramon Sterkens mishandelden mogen het hele volgende seizoen niet meer bij Geleen Eaters komen. Daarnaast krijgt Eaters een lage boete opgelegd.

Dat blijkt uit een uitspraak die is gepubliceerd op de website van de ijshockeybond. Daarbij wordt de stand op het moment van staken tot de eindstand uitgeroepen. Deze uitslag had geen invloed meer op de plaatsing voor de finale van de Larry van Wierencup die komend weekeinde tussen Eindhoven en Geleen wordt gespeeld.

De bond heeft besloten dat deze wedstrijden doorgaan, maar wel onder strikte veiligheidsvoorwaarden. Daarover zijn tussen clubs, politie en ijshockeybond onderling afspraken gemaakt. Daarnaast krijgt Geleen een boete opgelegd van vijfhonderd euro, waarvan driehonderd euro voorwaardelijk. De club moet zijn suppoosten 'adequaat en afdoende' scholen voor het nieuwe seizoen. Daarnaast moet er een apart en afgeschermd vak voor uitsupporters worden gecreëerd voor de wedstrijd tegen Eindhoven van komende zondag.

De club krijgt verder opgelegd dat er geen mensen meer bij de boarding mogen staan in de ruimte tussen het vak van de bezoekende supporters en de boarding. Tenslotte dus het stadionverbod voor de relschoppers dat niet alleen tot het einde van dit seizoen geldt, maar ook het volledige komende jaar. 'Het is de verantwoordelijkheid van Noptra Eaters om toe te zien op dit stadionverbod', aldus de bond.