Nijmegen Devils bank 2017

18 januari 202107:32

Door Joep Meijsen

Nijmegen Devils kiest voor verse start

Nijmegen Devils kiest ervoor om een frisse start te maken als het Nederlandse topijshockey hervat kan worden. Een nieuw bestuur met een nieuwe stichting moet het ijshockey op niveau in de Keizerstad voor de lange termijn zekerstellen.

De stichting achter de deelnemer aan de Beneliga-teams heeft dit afgelopen weekeinde bekendgemaakt aan onder meer de eigen sponsoren, de Nederlandse deelnemers aan de Beneliga en de Beneliga-organisatie. Ook IJshockey Nederland is ge√Įnformeerd. De doorstart in een nieuwe stichting maakt onderdeel uit van een reddingsplan waaraan volgens de club maanden gewerkt is en dat vanuit een 'grote en enthousiaste werkgroep' wordt uitgevoerd.

Een optelsom van omstandigheden maakt de doorstart onvermijdelijk, zo stelt het bestuur van Nijmegen in de verklaring. Daarbij wordt gewezen op financi√ęle tegenvallers in het seizoen 2019-20, het voortijdig be√ęindigen van het vorige seizoen en het afgelasten van de huidige jaargang, beide vanwege de corona-epidemie. Nijmegen kwam enkele weken geleden in de publiciteit vanwege een rechtszaak tegen een voormalige penningmeester.

Meer informatie over de doorstart volgt op termijn.