Ahoud Devils Nijmegen is kampioen in de Eerste Divisie in het seizoen 2021/22
Ahoud Devils Nijmegen is kampioen in de Eerste Divisie in het seizoen 2021/22 — © Paul Nicolaassen/IJshockeyfoto.nl

2 april 202201:16

Nijmegen Devils sleept titel in Eerste Divisie binnen

Ahoud Devils Nijmegen heeft vrijdagavond met een 6-5 zege in overtime tegen Utrecht Dragons het kampioenschap in de Eerste Divisie binnengesleept. Dragons knokte in de slotperiode van een 5-2 achterstand terug om overtime af te dwingen, maar in de extra speeltijd was het Jay Plamont die met zijn derde doelpunt van de wedstrijd de titelstrijd besliste.

In de best-of-five stond het 2-1 in het voordeel van Nijmegen. Dat betekende een kampioenschap bij winst van Devils of een beslissende vijfde wedstrijd op de Vechtsebanen als Utrecht aan het langste eind trok. Uiteindelijk maakten de twee ploegen er voor 750 toeschouwers een ware thriller van met een spectaculaire ontknoping. Het was Nijmegen-captain Tom Kokke die uit handen van Pakos Leonidas van IJshockey Nederland de bij het kampioenschap in de Eerste Divisie behorende beker in ontvangst mocht nemen.

Diezelfde Kokke zette Nijmegen na dertien minuten spelen op voorsprong. Eric Hoogvliet verdubbelde later in periode na een mooie schaatsactie de voorsprong van Devils, waarna de teams in tweede periode doelpunten uitwisselden. Joel van Baarssen en Pieter Kronenburg scoorden voor Utrecht en Yordie Mater en Jay Plamont voor Nijmegen. Een powerplaygoal van Plamont in de slotminuut van de periode zorgde ervoor dat Devils met een marge van drie goals aan het derde deel van de wedstrijd begon.

Daarin sloeg Utrecht uiteindelijk zijn slag. Van Baarssen scoorde tien minuten voor tijd zijn tweede van het duel, Lyam Last nam twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer voor zijn rekening en niet veel later kreeg Matej Kangyar het meegereisde publiek op de banken met de gelijkmaker. Een powerplay van Devils die doorliep in de overtime, gevolgd door een powerplay van Utrecht leverden geen beslissing op, maar in de drie tegen drie was het Jay Plamont die met zijn derde van de avond de titel naar Nijmegen bracht.

Blijdschap in Nijmegen na het kampioenschap in de Eerste Divisie in 2021/22
Blijdschap in Nijmegen na het kampioenschap in de Eerste Divisie in 2021/22 — © Paul Nicolaassen/IJshockeyfoto.nl