Marco Postma namens Geleen in actie tegen Nijmegen
Marco Postma namens Geleen in actie tegen Nijmegen — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

19 mei 202012:08

Door Joep Meijsen

Nijmegen Devils trekt Marco Postma aan

Select 4-U Nijmegen Devils heeft aanvaller Marco Postma gecontracteerd. De 36-jarige forward was vorig jaar nog de clubtopscorer van Geleen.

Dat heeft Nijmegen Devils bekendgemaakt. Postma verzamelde vorig jaar in dienst van Eaters in 20 wedstrijden in de reguliere competitie van de Beneliga zes goals en 28 assists. In twee wedstrijden in de play-offs voegde hij hier nog twee goals en twee assists aan toe. Voor Postma betekent dit een terugkeer naar de Keizerstad. De voormalige international speelde ook in het seizoen 2008-09 twee jaar in Nijmegen.

Frank Gentges, die eerder bij Nijmegen met Postma werkte, is in zijn nopjes met de komst van de aanvaller. 'Marco is een zeer ervaren speler, voelt het spel heel goed aan en heeft een uitstekend oog voor zijn medespelers. Als hij naar zijn fysieke mogelijkheden speelt, waar ik natuurlijk van uitga, is Marco een belangrijke versterking voor ons team en behoort hij tot de beste spelers in de BeNe League. Met Marco en Jeffrey Melissant hebben we twee uitmuntende spelmakers in het team, die beiden onze eerste 2 lijnen kunnen leiden', zegt hij op de website van Devils.

Postma behoort tot de meest ervaren spelers in de Beneliga. Hij debuteerde al zo'n 20 jaar geleden in de oude eredivisie. De geboren Leeuwarder speelde het grootste deel van zijn loopbaan in Heerenveen, maar was tussendoor onder meer ook actief voor Ratingen in de Oberliga, Nijmegen en Den Haag. Vorig jaar was zijn eerste seizoen in dienst van Eaters.

Postma speelde in het verleden ook de nodige wedstrijden voor Oranje. Hij maakte voor het laatst in 2014 deel uit van de selectie van de nationale ploeg en speelde in totaal zes wereldkampioenschappen met de nationale ploeg.

Voor Eaters is Postma de derde speler waarvan bekend is dat hij komend jaar niet meer uitkomt voor de ploeg. Eerder maakte Luik Bulldogs de komst van Yoren de Smet en Levi Smeets bekend. Bij Nijmegen is hij de derde nieuwkomer. Eerder maakte de club al bekend dat Tobie Collard en Eef Gerritsen de ploeg komen versterken.

De transferstop zoals die geldt voor de Nederland, is niet van kracht als beide teams akkoord gaan met een transfer. In dit geval heeft Geleen aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de overgang van Postma naar Nijmegen.

Devils Postma award