Devils Josh Mizerek Bench 2017

4 mei 201721:11

Door Joep Meijsen

Nijmegen neemt afscheid van Josh Mizerek

Nijmegen Devils neemt na twee seizoenen afscheid van Josh Mizerek als hoofdcoach. De club voert gesprekken met mogelijke opvolgers.

Mizerek begon twee jaar geleden bij Nijmegen als zowel de coach van het team in de Beneliga als de hoofdcoach van de jeugd. 'De ontwikkelingen die de organisaties voor ogen hebben sluiten niet meer aan op de hetgeen Josh Mizerek kan en wil bieden. Om deze reden hebben partijen besloten de samenwerking met ingang van 1 juli 2017 te be√ęindigen', zo schrijft de club in het persbericht.

Devils Josh Mizerek Bench 2017

De club zegt Mizerek zeer erkentelijk te zijn voor zijn bijdragen de afgelopen twee jaar. Nijmegen haalde afgelopen seizoen de play-offs in de Beneliga niet en miste de halve finales van de beker op een haar na. Onder leiding van Mizerek keerde Nijmegen bij de oprichting van de Beneliga terug op het hoogste niveau in Nederland na enkele jaren in de Eerste Divisie. Devils werd in 2009-10 voor het laatst kampioen van Nederland, maar haalde later nog wel twee keer achter elkaar de finale van het kampioenschap in de Eerste Divisie.

De 39-jarige Mizerek was voor zijn komst naar Nijmegen enkele jaren actief bij Eindhoven. Daarvoor speelde hij vier seizoenen in Den Haag. Hij combineerde zijn functie als coach bij Nijmegen dit jaar met het bondscoachschap van de U18 van Nederland.

Fotocredit

Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfoto.nl)