7 november 200400:00

Nijmegen sterk in overtime

Nijmegen Emperors won zijn tweede overtime-wedstrijd in twee dagen. Met nog negentien seconden op de klok in de extra tijd schoot Jim Nagle de winnende treffer binnen in de door Nijmegen Emperors met 4-5 gewonnen wedstrijd tegen Tilburg Trappers

De zege betekende de eerste overwinning voor Nijmegen in een uitwedstrijd sinds drie oktober jongstleden. John Versteeg scoorde twee keer namens de Emperors, terwijl Erik Zachrisson een goal en twee assists op zijn naam bracht voor Tilburg Trappers in een wedstrijd die eerder spannend dan goed was. Huub Verdonschot had drie assists in de wedstrijd en Trappers scoorde driekwart van de treffers op de powerplay.

Trappers kreeg een vliegende start in de ontmoeting toen scheidsrechter Bergman na een minuut spelen Marcus Abrahamsson voor twee minuten naar de strafbank stuurde wegens holding. Een keurige combinatie tussen Justin Bekkering en Joep Andries stelde Steve Linders in staat zijn tweede van het weekeinde en derde doelpunt van het seizoen te scoren.

Eric Hoogvliets geldt in Nijmegen al jarenlang als een groot talent. De sierlijke technicus had echter tot nu toe dit seizoen nog geen doel getroffen. De aanvaller maakte dit na een kwartier spelen goed door met assistentie van Kevin Bruijsten en Erik Tummers de gelijkmaker binnen te frommelen. De treffer betekende tevens het eerste punt dit seizoen voor Erik Tummers.

Via een schot van John Versteeg in de bovenhoek kwam Nijmegen anderhalve minuut later zelfs op voorsprong in een matig bezet Stappegoor, alvorens Bob Teunissen er twee minuten voor tijd zelfs 1-3 van wist te maken. Terwijl Nijmegen in het hoofd misschien nog aan het feestvieren was, sloeg Stanislav Nazarov toe en bracht Tilburg weer terug tot op Ă©Ă©n doelpunt.

Een straf voor Bart van Roosmalen gaf Trappers de kans op gelijke hoogte te komen. De Zweed Erik Zachrisson toont zich sinds zijn debuut vorige week bijzonder doeltreffend en stond op de juiste plek om een assist van Jeff Trembecky en Casey Vanschagen succesvol af te werken.

Nijmegen Emperors toonde echter veerkracht toen John Versteeg er vier minuten voor het einde van de tweede doorgang met zijn tweede van de avond 3-4 van maakte. Deze treffer bleef lang als winnende goal op het scorebord staan, totdat Trappers in de slotminuten van de wedstrijd een uitgelezen kans kreeg om terug te komen in de ontmoeting. Scheidsrechter Bergman gaf eerst Casper Swart twee minuten straf wegens delaying the game en stuurde amper een minuut later ook Bob Teunissen naar de kant wegens een te hoog geheven stick. Met twee man meer op het ijs was het Jeff Trembecky die hard raakschoot.

In de overtime was Trappers dichtbij de winst toen Peter van Biezen hard op de paal schoot, maar terwijl de klok onverbiddelijk richting penaltyshots tikte, was het Jim Nagle die hard en laag doelman Trommelen klopte voor de game winning goal.