16 januari 200600:00

Nijmegen terug in de race

Nijmegen Emperors is terug in de race om een plek in de play-offs. De formatie uit de Keizerstad won met 3-5 in Tilburg. Den Haag zorgde bijna voor een stunt in Geleen, maar moest in overtime buigen. Geleen is hierdoor nu koploper in de competitie.

Tilburg Trappers kwam in eigen stadion tot twee keer toe op voorsprong, maar moest uiteindelijk buigen voor de Nijmegenaren. De bekerfinalist zag zowel Dennis ten Bokkel als Justin Bekkering in de eerste helft van de wedstrijd scoren, maar via TJ Caig en Kevin Young kwam Nijmegen beide keren langszij.

Het slotakkoord in de tweede periode was voor Nijmegen. De Amerikaanse aanvaller Jake Brenk scoorde op aangeven van TJ Caig. Het duo herhaalde deze operatie na enkele minuten in de derde periode, zodat Emperors een marge van twee doelpunten verworf.

Trappers gaf echter nog niet op en een powerplaygoal van Jeff Trembecky bracht de Brabanders weer dichtbij. Acht minuten voor tijd schoot Kevin Young tijdens een powerplay van Nijmegen weer raak, zodat de eindstand op 3-5 uitkwam. Nijmegen komt hierdoor tot op Ă©Ă©n punt van Trappers op de ranglijst. Het was de eerste nederlaag van Tilburg Trappers onder leiding van Theo van Gerwen en de eerste zege van Larry Sacharuk als solo-coach bij Emperors.

Den Haag keek in Geleen na 25 minuten spelen tegen een redelijk hopeloze 3-0 achterstand aan. Jamie Schaafsma, Timothy Gerritsen (zijn eerste treffer in de eredivisie) en Jamie Visser waren de makers van de doelpunten. In het restant van de tweede periode knokte Wolves echter knap terug. Tristan Senior en twee keer Ian Page waren verantwoordelijk voor de comeback.

In de derde doorgang kwam Den Haag via ex-Eater Mark Persick zelfs op voorsprong en een stunt hing in de lucht. Het was daarna echter de beurt aan youngster Jeffrey Mens om zich weer eens te laten zien. Eerst scoorde hij de gelijkmaker en daarna in overtime de game-winning-goal.