Nick Rivait in actie voor Luik
Nick Rivait in actie voor Luik — © Kurt Tops

11 juni 202017:36

Door Remco

Nijmegen versterkt zich met Nick Rivait

Nijmegen Devils maakte vandaag bekend dat de Canadese verdediger Nick Rivait het komende seizoen te bewonderen is in het Triavium. De verdediger speelde eerder twee seizoen voor Bulldogs Liège.

Nick Rivait speelde van 2017 tot 2019 in Luik en kende afgelopen seizoen een jaar zonder ijshockey. Nu keert de verdediger dus terug in de sport en terug in de Beneliga. Voor Luik kwam Rivait in 47 wedstrijden tot 28 goals en 67 assists in de Beneliga.

Rivait speelde vier jaar in de Amerikaanse universiteitscompetitie. Daarna maakte hij in de Amerikaanse SPHL zijn profdebuut bij Fayetteville FireAntz. In twee seizoenen bij de FireAntz kwam Rivait tot 106 wedstrijden, 7 goals en 31 assists. Daarna maakte hij de overstap naar Luik. Zijn verblijf in Luik combineerde Rivait met de Australische competitie. Daar kwam Rivait uit voor Sydney Bears en Newcastle Northstars.

Coach Frank Gentges is op de website van Devils blij met de aanwinst: 'Nick is een uitmuntende verdediger die aan alle randvoorwaarden voor een import speler voldoet, hij zal een van de beste verdedigers in de League zijn. Voor ons was het belangrijk dat hij zijn vaardigheden al in de BeNe-League heeft laten zien, waardoor we zijn niveau goed kunnen inschatten.'