Deniz Mollen in actie voor Nijmegen
Deniz Mollen in actie voor Nijmegen — © Marco Spelten (Actiefotografie.nl/IJshockey.com)

16 mei 202109:47

Door Joep Meijsen

Nijmegen Wolves contracteert Mollen en Veres

Nijmegen Wolves heeft overeenstemming bereikt met Deniz Mollen als doelman voor het komende seizoen. De club haalt ook de Slowaakse aanvaller Ratislav Veres die afgelopen twee seizoenen bijna tweehonderd punten verzamelde in de Eerste Divisie bij Eindhoven.

Nijmegen Wolves is de nieuwe organisatie in Nijmegen die voornemens is komend seizoen mee te spelen in de Beneliga. Met de 27-jarige Deniz Mollen haalt de club een speler binnen die tijdens de laatste twee seizoenen dat er gespeeld is in Nederland al uitkwam voor Nijmegen Devils. Met de club won hij de nationale beker en het kampioenschap in 2018-19. In dat jaar werd hij ook uitgeroepen tot de beste Nederlandse doelman.

De eveneens 27-jarige Ratislav Veres komt uit de jeugd van Dukla Senica in Slowakije en speelde in eigen land vooral op het tweede niveau voordat hij in 2018 opdook in Eindhoven. Daar verzamelde hij in zijn eerste seizoen maar liefst 110 punten in 18 wedstrijden in het kampioensjaar voor Kemphanen. In het voortijdig afgebroken seizoen daarna kwam hij tot ruim 80 punten in 19 wedstrijden. Ook in de play-offs toonde hij zich productief.

De selectie van Nijmegen Wolves krijgt daarmee steeds meer vorm. Eerder werd al bekend dat Nijmegen komend seizoen door Frank Gentges gecoacht gaat worden, terwijl ook de spelers Renzo van Brink, Lester Brown, Mitch Bruijsten, Eef Gerritsen en Levi Houkes deel gaan uitmaken van de selectie van de club.