Luik Bulldogs Lester Brown

6 mei 202115:30

Door Joep Meijsen

Nijmegen Wolves legt Lester Brown vast

Nijmegen Wolves heeft de 29-jarige voormalige jeugdinternational Lester Brown gecontracteerd. De aanvaller speelde twee jaar geleden een deel van het seizoen in Luik.

Brown begon in Amsterdam met ijshockey, maar vertrok al op jonge leeftijd naar Noord-Amerika, waar hij voor een reeks jeugdteams in de Verenigde Staten en Canada speelde, waaronder een wedstrijd voor Halifax Mooseheads op het hoogste jeugdniveau in Quebec. Daarna was hij jarenlang als prof actief in de Federal Hockey League, voor teams als Berkshire Battalion, Dayton Demonz, Danville Dashers en Port Huron Prowlers.

In het seizoen 2018-19 dook hij op bij Luik. In dertien wedstrijden in de Beneliga scoorde Brown 7 keer en nam hij 12 assists voor zijn rekening met 30 strafminuten. In het seizoen 2019-20 speelde hij een deel van het seizoen voor de Battle Creek Rumble Bees in de Federal Prospects Hockey League, de opvolger van de FHL. Brown speelde vijf wedstrijden en pikte vijf assists op. Brown speelde in 2007-08 een WK met de U18 van Oranje.

Nijmegen Wolves is de nieuwe club in Nijmegen die ambitie heeft om komend seizoen deel te nemen aan de Beneliga. Eerder werden al Mitch Bruijsten, Levi Houkes, Renzo van Brink en Eef Gerritsen vastgelegd door de club.