Trappers vs Kemphanen 160114

26 januari 201422:31

Door Joep Meijsen

Nipte zege Flyers rond berenregen

Het regende beren in Heerenveen zondagmiddag, maar er werden ook negen goals gescoord. Flyers won uiteindelijk met 5-4. Tilburg rekende in eigen huis met speels gemak af met Eindhoven, 9-0.

Het publiek moest wachten tot de zevende minuut, maar na de treffer van Tony Demelinne regende het weer beren in Thialf. Het blijft geweldig dat de Nederlandse ijshockeysport zich op zo'n manier laat zien en zich inzet voor ernstig zieke kinderen. Na de opruimwerkzaamheden werd de wedstrijd hervat en wist Demelinne ook de tweede Friese treffer op zijn naam te brengen.

Dordrecht verloor de laatste keer in Thialf met liefst 10-0, maar liet zich dat deze keer niet gebeuren. Treffers van Erik Vos en Dan Koudys vroeg in de tweede periode trokken de score weer recht, alvorens Flyers via Nick de Jong en Kevin Bruijsten de marge weer herstelde. Dion van 't Hof, een van de spelers van Dordrecht die succesvol de overstap heeft gemaakt van de Eerste Divisie naar de Eredivisie, bracht het verschil weer terug tot 1 goal.

Joy Turpijn, geselecteerd voor Oranje in plaats van Bjorn Willemse en Jurryt Smid die zich allebei hebben afgemeld voor de oefenwedstrijden tegen Frankrijk, zorgde tien minuten voor tijd voor een nieuwe gelijkmaker, maar op de goal van Kevin Bruijsten 3,5 minuut voor tijd had Dordrecht geen antwoord meer.

Tilburg won in eigen huis de Brabantse derby tegen Eindhoven met liefst 9-0. Josh Prudden, Diederick Hagemeijer en Peter van Biezen hadden ieder twee goals terwijl ook Jeffrey Terminesi, Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant tot scoren kwamen tegen oud-Trappers-doelman Michael Sterkens. Nick Broadwater bracht de shutout op zijn naam.