Trappers lee close 1314

12 oktober 201304:35

Nipte zege Trappers in derby

Eindhoven Kemphanen was dichtbij een stunt en het behalen van de eerste punten. De ploeg verloor nipt van Tilburg met 3-2. Aaron Lee scoorde tweemaal voor Trappers.

De eerste editie van de Brabantse derby van dit seizoen bleek een uiterst spannende te zijn. Eindhoven kwam verrassend sterk voor de dag in Stappegoor. De ploeg van coach Josh Mizerek nam na een minuut al de voorsprong. Ex-Trapper Marc Donders verschalkte Ian Meierdres: 0-1. Pas laat in de eerste periode kwam Tilburg langszij. Na prima voorbereidend werk van Peter van Biezen wist Aaron Lee de uitstekend spelende Deniz Mollen te passeren.

De powerplay van Tilburg bleek vandaag effectief en sloeg toe op de belangrijke momenten. In de tweede minuut van de tweede periode gaf Ivy van den Heuvel zijn ploeg een voorsprong na een straf tegen de Let Toms Zeltins. Ondanks de vroege tegenslag bleef Kemphanen overeind en creëerde de ploeg de nodige kansen.

Aan het begin van de derde periode kreeg Eindhoven eindelijk de beloning. De Letse aanvaller Vladislavs Dobrenkijs scoorde de 2-2 op aangeven van landgenoot Zeltins.

In de 48e minuut wist Trappers alsnog de zege naar zich toe te trekken. Een straf tegen Marc Donders zorgde voor de beslissende powerplay. Aaron Lee scoorde daarin zijn tweede van de avond en de game winning goal. Een slotoffensief met Deniz Mollen in de bank leverde niets meer op voor Kemphanen.

Door de benauwde zege blijft Trappers wel ongeslagen met zes punten uit drie wedstrijden. Kemphanen blijft puntloos maar zal ongetwijfeld de punten gaan binnen halen als de ploeg zo blijft spelen.

Zaterdagavond krijgt Kemphanen daarvoor een uitgelezen kans. Het eveneens puntloze Dordrecht komt dan op bezoek in de Lichtstad. Trappers mag zaterdagavond op bezoek bij rivaal Den Haag.