Div crashed ice promo 2012b

6 december 201219:41

Door Joep Meijsen

NK Ice Cross Downhill op komst

Op vrijdag 11 januari om 19.00 uur wordt in Landgraaf het Nederlands Kampioenschap Ice Cross Downhill gehouden. Hierbij zijn uiteindelijk startplekken te verdienen voor Red Bull Crashed Ice op 9 februari.

In SnowWorld Landgraaf wordt een 330 meter lang ijsparcours neergelegd met een verticale afdaling van zeventig meter. Daarmee is het volgens de organisatie een van de steilste tracks van het wereldkampioenschap. Vanaf het weekend voor Kerstmis moet de track open zijn voor iedereen die het snelle afdalen op de schaatsen wil proberen.

Iedereen vanaf 16 jaar kan zich inschrijven voor het Nederlands Kampioenschap via redbullcrashedice.com. Naast de titel van Nederlands Kampioen Ice Cross Downhill, strijden de deelnemers op het ijs voor deelname aan het Ice Cross Downhill World Championship. De 56 snelste mannen op 11 januari plaatsen zich automatisch voor de National Shoot Out op 7 februari. Tijdens de National Shoot Out wordt er gestreden om startplekken voor de finale die op 9 februari plaatsvindt.

Ook schaatsers van buiten Nederland mogen meedoen. Zij moeten echter bij de vijf snelste buitenlanders eindigen om zich te kwalificeren voor het Ice Cross Downhill World Championship. Daarnaast komen ze niet in aanmerking voor de titel van Nederlands Kampioen. Vrouwen kunnen ook deelnemen aan het NK, zij strijden enkel om de Nederlandse titel.

Datum en tijd: vrijdag 11 januari, 19.00 uur
Locatie: SnowWorld Landgraaf, Witte Wereld 1, Landgraaf
Meer informatie: www.redbullcrashedice.com en www.snowworld.com