Lions nichols highfives home 1314

11 juni 201410:08

Door Joep Meijsen

Nog weinig duidelijkheid Eredivisie

Het is niet duidelijk hoeveel teams een aanvraag hebben gedaan over deelname aan de Eredivisie komend seizoen. De Licentiecommissie doet over dit onderwerp geen uitspraken.

Dat blijkt uit antwoorden van de voorzitter van deze commissie op vragen van IJshockey.com. ‚ÄėHet is beleid van de Licentiecommissie om hier geen uitspraken over te doen‚Äô, laat Steven Jellinghaus in een schriftelijke reactie weten. De aan De Voort Advocaten en Mediators in Tilburg verbonden specialist op het gebied van onder meer sport en recht is √©√©n van de drie leden van de licentiecommissie.

De sluitingsdatum voor aanvragen voor een licentie voor het komende seizoen lag op 1 juni. Teams die later pas een aanvraag doen, moeten een reglementaire boete van duizend euro per maand betalen. Uiterlijk op 1 augustus moeten teams zijn goedgekeurd en in het bezit zijn van zo’n licentie. Jellinghaus wil niet ingaan op de vraag of het klopt dat op dit moment aanvragen van Eindhoven, Geleen, Heerenveen, Herentals en Tilburg voorliggen, terwijl Dordrecht om uitstel zou hebben gevraagd.

Of ook Den Haag in de Eredivisie blijft, is op dit moment ook nog onduidelijk, al wordt daar wel op gehoopt. Deze week staan in ieder geval gesprekken op het programma in de zaak rond het voortbestaan van De Uithof als ijsbaan. De Duitsland-optie zou overigens ook nog altijd nadrukkelijk spelen bij in ieder geval Heerenveen en Tilburg, ondanks de mededeling van de NIJB dat een overstap naar de Oberliga voor het komende seizoen ‚Äėonwaarschijnlijk‚Äô is.