OKT2019 NED MEX 26

26 januari 202013:30

Door Joep Meijsen

Nordemann toch mee naar Kazachstan

Unis Flyers Heerenveen-aanvaller Jasper Nordemann gaat toch mee naar het pre-Olympische kwalificatietoernooi in Nur-Sultan, Kazachstan. Hij vervangt Joy Turpijn die vanwege werkverplichtingen alsnog moest afzeggen.

Nordemann speelde afgelopen december al mee met Oranje tijdens het pre-Olympische kwalificatietoernooi in Barcelona. Nordemann heeft in twaalf wedstrijden in de Beneliga vijf goals en zeven assists voor 12 punten.

De 23-jarige Nordemann is bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen. Eerder speelde hij in Amsterdam, Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en in Finland. Hij debuteerde in het voorjaar van 2019 voor Oranje tijdens het wereldkampioenschap in Estland.

Het Nederlands team speelt vanaf donderdag 6 februari in Nur-Sultan in Kazachstan het pre-Olympisch kwalificatietoernooi met Kazachstan, Polen en Oekra√Įne. De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de laatste fase van de Olympische kwalificatie die aan het einde van de zomer wordt gespeeld. Dat betreft dan een poule in Slowakije, Letland of Noorwegen. Nederland speelt in Kazachstan op 6 februari tegen Polen, een dag later is Kazachstan de tegenstander en op de slotdag treft Oranje op Oekra√Įne.