Tilburg Trappers in actie tegen Hannover Indians
Tilburg Trappers in actie tegen Hannover Indians — © Arie Leeuwesteijn

29 juni 202010:30

Door Joep Meijsen

Oberliga moet op 16 oktober beginnen

De Oberliga Nord begint als alles volgens schema verloopt dit seizoen op 16 oktober. De reguliere competitie eindigt dan op 12 maart.

Dat heeft de Duitse ijshockeybond afgelopen vrijdag bekendgemaakt. Alle plannen zijn nog onder voorbehoud van ontwikkelingen rondom het coronavirus en het toestaan van publiek bij wedstrijden. In Duitsland zijn grote publieke evenementen tot eind oktober verboden, maar zijn er uitzonderingen mogelijk. Een taskforce, waar ook IJshockey Nederland bij betrokken is, werkt aan plannen voor de start van het ijshockey na de zomer.

In totaal volgen er 52 speeldagen voor de betrokken teams. De play-offs beginnen op 14 maart, waarna de finale in de play-offs voor 21 april op het programma staat. Die laatste datum is van extra belang voor IJshockey Nederland in verband met de beschikbaarheid van internationals voor het wereldkampioenschap.

Oranje speelt eind april het WK Division IIA in Beijing, China. Het toernooi geldt als een voorbereiding voor de organisatie van de Winterspelen een jaar later. Trappers haalde in alle seizoenen sinds de ploeg begon met de deelname op het derde niveau in Duitsland de finale. Uitzondering was afgelopen jaar, toen het seizoen voortijdig werd afgebroken vanwege de coronacrisis.

De Oberliga Nord telt dit seizoen dertien ploegen. Ten opzichte van afgelopen seizoen zijn Duisburg en Essen afgedaald naar de regionalliga. Mits alle papieren goed worden bevonden treden Diez Limburg, Hammer Eisbären en Herforder EV toe tot de competitie.