Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20
Danny Stempher scoort namens Tilburg tegen Halle tijdens het seizoen 2019-20 — © Arie Leeuwesteijn

18 september 202007:13

Door Joep Meijsen

Oberliga stelt start van het seizoen uit

Het seizoen van Tilburg Trappers in de Oberliga begint enkele weken later dan eerder gepland. De start staat nu op het programma voor 6 november.

Daartoe hebben de Duitse bond en de clubs uit de twee Oberliga's donderdagavond besloten tijdens een videoconferentie. De komende dagen wordt een nieuw speelschema gemaakt, dat vermoedelijk vroeg in oktober wordt gepubliceerd. Oorspronkelijk zou de Oberliga in het weekeinde van 16 oktober beginnen.

Duitse clubs kregen onlangs het goede nieuws dat er landelijk nieuwe afspraken zijn gemaakt over de aanwezigheid van publiek. Onder strenge voorwaarden is het straks overal toegestaan om 20 procent van de capaciteit van een sportstadion te verkopen. Het betreft een test die gaat lopen tot eind oktober. Daarna wordt er geëvalueerd.

Voorlopig wordt er alleen publiek van de thuisploeg toegelaten, waarbij alle tickets op naam zijn. Ook wordt er vooralsnog geen alcohol geschonken in sportstadions. Als er lokaal een corona-uitbraak is, komen er op lokaal niveau weer strengere beperkingen. De nieuwe regels gelden voor alle profcompetities in Duitsland.

De Oberliga wacht ook nog in spanning op wat er gaat gebeuren met Axa IceFighters Leipzig. Deze club heeft nog altijd geen licentie voor deelname aan het komende seizoen. Hierbij spelen onder meer problemen rondom de ijshal een rol, waardoor de club eigenlijk geen ijstijd heeft. De uiterste deadline voor het inleveren van de benodigde papieren is vandaag.