Al Til Lei 20200301 015

2 maart 202007:52

Door Joep Meijsen

Oberliga: Trappers in eerste ronde tegen Selb

Tilburg Trappers heeft de reguliere competitie in de Oberliga Nord be√ęindigd met een 7-2 overwinning op Leipzig. Mitch Bruijsten en Danny Stempher hadden ieder twee goals en twee assists. De ploeg weet bovendien nu wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van de play-offs: Selber W√∂lfe uit de Oberliga S√ľd.

Trappers verwelkomde zondag Jordy Verkiel en Ryan Collier weer terug bij de selectie na blessureleed, terwijl vrijdag Mickey Bastings en Bartek Bison al terug waren gekeerd in de opstelling. Daarmee wordt de selectie van Trappers in de aanloop naar het begin van de play-offs weer completer. De club miste tegen Leipzig nog wel aanvaller Max Hermens en de geschorste Kilian van Gorp. Voor bijna 2400 toeschouwers werd de eerste periode doelpuntloos afgesloten. Daarna was het Leipzig dat vroeg in de tweede periode op voorsprong kwam via Gianluca Balla.

Pas vanaf halverwege het duel kwam de Tilburgse doelpuntenmachine op gang. Mitch Bruijsten zorgde voor de aansluitingstreffer, waarna Raymond van der Schuit zijn ploeg kort voor de tweede pauze op voorsprong zette. Via Dmitry Komnik kwam Leipzig dertien minuten voor tijd nog langszij, maar een eindsprint van Trappers leverde uiteindelijk toch nog een ruime zege op. Danny Stempher scoorde niet veel later de goal die uiteindelijk de winnende zou blijven, waarna Raymond van der Schuit en Mitch Bruijsten met hun tweede goals van de middag de voorsprong snel uitbouwden. In de slotfase sloegen ook Reno de Hondt en Danny Stempher nog toe.

Daarmee doorbreekt Trappers een reeks van twee nederlagen. De ploeg moet nu even afwachten tot het einde van de reguliere competitie in het zuiden voor het begin van de play-offs. Daarbij is het sinds dit weekeinde zeker dat Selber W√∂lfe de tegenstander wordt van Trappers in de eerste ronde. W√∂lfe won eerder in het weekeinde met 3-5 bij F√ľssen, maar ging zondag in eigen huis met 1-4 onderuit tegen Regensburg. De ploeg staat muurvast op de achtste plaats van de ranglijst en wordt dus straks de eerste opponent van Trappers op weg naar een mogelijke vierde Oberliga-titel.

De club ontving zondagmiddag vast de beker die hoort bij het kampioenschap in de Oberliga Nord, dat enkele weken geleden al werd veiliggesteld.

Foto's: Arie Leeuwesteijn