Al Til Her20180914 016

3 november 202011:33

Door Joep Meijsen

Oberliga vrijdag gewoon van start

De Duitse ijshockeybond heeft bekendgemaakt dat dat de Oberliga Nord en Oberliga S√ľd komende vrijdag gewoon van start kunnen gaan. Vooralsnog worden de wedstrijden zonder publiek gespeeld.

Duitsland voert sinds deze week fors stevigere beperkingen door om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit heeft ook gevolgen voor het Duitse ijshockey, waarbij alleen profsport nog mag worden gespeeld. Maandag bracht de Duitse bond naar buiten dat de Oberliga's wat hun betreft als profcompetities gezien moeten worden, waardoor wedstrijden en trainingen door mogen gaan.

Afgelopen weekeinde was er nog ophef rond een geplande oefenwedstrijd tussen Saale Bulls Halle en Regensburg, die uiteindelijk werd afgelast. De gemeente Halle eiste van de tegenstander dat alle spelers en begeleiders een verklaring zouden meebrengen dat ze minder dan 48 uur voor de wedstrijd negatief getest waren. Daarbij wilde Saale Bulls desnoods zelf sneltests ter beschikking stellen aan de tegenstander, die dan in de bus afgenomen zouden moeten worden. Regensburg ging hier niet mee akkoord, waardoor de wedstrijd werd afgeblazen.

Tilburg Trappers zit in de uitzonderingspositie dat de club onder de regels van de Nederlandse overheid valt, die vooralsnog buiten profvoetbal geen andere wedstrijden toestaat. Voor komend weekeinde is de oplossing gevonden dat de geplande thuiswedstrijd op zondag is omgezet in een uitwedstrijd. Trappers hoopt nog altijd als deelnemer aan een buitenlandse competitie in aanmerking te komen voor een uitzonderingspositie, maar dat is vooralsnog niet het geval.

Trappers opent de competitie vrijdagavond met een uitwedstrijd bij Hannover Indians en reist op zondag naar nieuwkomer Hammer Eisbären.