Div round up off season

6 juni 201523:42

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 1

Nu de zomer daadwerkelijk lijkt te zijn aangebroken is het tijd voor de start van een serie Off Season Round-ups. In deze onregelmatig verschijnende rubriek verzamelen we zo veel mogelijk nieuws van de deelnemers aan de BeNeLiga die komend najaar van start gaat. Maar ook de rest van het ijshockey wordt niet vergeten.

Voor Nederland wordt de komende NHL-draft bijzonder interessant vanwege de positie van Daniel Sprong. Het onafhankelijke ISS Hockey plaatst de Nederlandse aanvaller in zijn eindranking op de 26e plaats. De draft wordt gehouden op 26 en 27 juni in het BB&T Center in Sunrise, Florida. De NHL Combine is nu aan de gang.

Er is nog een Nederlandse international competitief aan het ijshockeyen. Ex-Eater en Ex-Amsterdammer Jamie Schaafsma staat met de Allen Americans in de finale om het kampioenschap in de ECHL. Zijn team staat tegen de South Carolina Stingrays met 2-1 achter in de serie. De international verzamelde tot nu toe vier goals en zeven assists in 21 play-off-wedstrijden. Zondag wordt de vierde wedstrijd gespeeld in de serie.

Het is nog niet helemaal duidelijk of de BeNeLiga komend seizoen uit zeventien of achttien clubs bestaat. Utrecht had begin deze week duidelijkheid moeten geven, maar vroeg om enkele dagen uitstel om zo de puntjes op de i te kunnen zetten, zo werd dinsdag tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NIJB vermeld.

Daar bleek ook dat de opzet van de competitie niet bij alle clubs in goede aarde is gevallen. Vooral het verschil in aantal wedstrijden tussen teams die alleen de competitie spelen en ploegen die ook aan de beker meedoen werd wel erg groot genoemd. Mogelijk gaan enkele clubs die zich niet hebben ingeschreven voor de beker zelf nog een onderling toernooi optuigen om zo tot meer thuiswedstrijden te komen.

De nieuwe coach van Geleen, Christer Dreberg, bracht vorige week alvast een bezoek aan Geleen. Daarbij werd ook vast bekengemaakt dat een belangrijk deel van de vaste kern van Eaters komend seizoen in principe de club trouw blijft. Het gaat daarbij om verdedigers Erik Tummers, Glenn Bakx en Sander van Leeuwen, aanvallers Kai Willems, Joey Geurts, Lars Engwegen, Jord Smit, Tom Marx, Akim Ramoul en Kay Gielen. Goalies worden Rowan Delil en Stef Verhulst.

Nijmegen Devils heeft een opvolger voor Ronnie Plamont als hoofdcoach. Het gaat om Josh Mizerek die vorig jaar nog in Eindhoven actief was en betrokken was bij het CTO. Hij was voor het laatst als hoofdcoach actief in de Eredivisie met Eindhoven Kemphanen in het seizoen 2013/14. Mizerek krijgt de technische leiding over zowel het eerste team als de jeugdopleiding.

Ook Turnhout heeft een nieuwe coach, het gaat daarbij om Andy Tenbult met wie een overeenkomst is bereikt over een langdurige samenwerking op basis van een team dat vooral bestaat uit eigen jongens. ‚ÄėAndy verbindt zich ertoe om de trainingen van al onze ploegen te leiden alsook ons eerste team te coachen tijdens de komende seizoenen.‚Äô

In het artikel op IJshockey.com over de tegenstanders van Tilburg was de optelsom van de kilometers die Trappers te wachten staat in de bus niet helemaal goed uitgevoerd. Brabants Dagblad deed de berekening over en kwam tot bijna 18.000 kilometer, exclusief de play-offs en de wedstrijden in het regionale deel van de competitie.

Het Nederlandse coaching-duo Danny Peters en Jac Scholtes heeft na enkele succesvolle jaren afscheid genomen van Luik Bulldogs. Zij worden opgevolgd door Paul Vincent, die afgelopen jaar nog hoofdcoach was in Herentals. Ook hij gaat zich bezighouden met de volledige vereniging en dus niet alleen het eerste team coachen.

De gemeenteraad van Eindhoven heeft het college van Burgemeester en Wethouders opdracht gegeven de komende weken de mogelijke toekomst voor de ijsbaan opnieuw onder de loep te nemen. Daarnaast zal de Rekenkamer de cijfermatige onderbouwing van het voornemen de ijsbaan te sluiten opnieuw bekijken. Dit geeft voorzichtig hoop dat de sluiting van de ijsbaan geen hamerstuk wordt bij de bespreking van de nieuwe Sportvisie.

Herentals-aanvaller Nick Prockow heeft onderdak gevonden bij het Franse Nantes, dat uitkomt op het tweede niveau in Frankrijk. Prockow was afgelopen jaar in de Eredivisie goed voor 38 punten in 29 wedstrijden en haalde met de Belgische formatie de play-offs.

Groningen heeft de nieuwe folder voor sponsors gepubliceerd, welke ook te downloaden is via de site van de club. Leuk is dat sponsorpakketten de naam hebben gekregen van bekende spelers uit het Groningse ijshockeyverleden als Henk Krikke, Leo Koopmans, Martin Leeflang en Johan Toren.
http://www.gijsgroningen.nl/sponsoring/mogelijkheden

Gezien de sterke uitbreiding van het aantal clubs in de BeNeLiga worden clubs verzocht zaken als spelersnieuws en andere mededelingen te sturen naar [email protected]. Ook tipgevers zijn van harte welkom.