Div teams 1314

6 juni 201409:29

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 1

De zomervakanties naderen. Buiten schijnt de zon. Tijd om aan ijshockey te denken. De eerste editie van de Off Season Round-up biedt onder meer transfernieuws.

Herentals-verdediger Evan Mosey heeft een nieuwe club. De 25-jarige Amerikaan speelt komend seizoen bij Nottingham Panthers op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. Mosey maakte bij Herentals zijn profdebuut na zijn periode op het hoogste collegeniveau in de Verenigde Staten.

Ook Patrick Prokop heeft een nieuwe club. De 26-jarige Tsjech van Herentals verhuist verder naar het zuiden en komt terecht bij Nantes op het tweede profniveau in de Frankrijk. De voormalige jeugdinternational van zijn land speelde voor zijn komst naar Herentals onder meer op het hoogste jeugdniveau in Canada, in de ECHL en in de Poolse competitie.

Den Haag-verdediger Nick Anderson heeft ook een nieuwe club. De 34-jarige Amerikaan gaat aan de slag bij de Hannover Indians uit de Duitse Oberliga. Eerder speelde de tot verdediger omgevormde forward in Duitsland voor onder meer F√ľssen, Landsberg en Freiburg. Voor zijn komst naar Den Haag speelde hij twee seizoenen op het hoogste niveau in Itali√ę.

Voormalig Dordrecht Lion Dan Koudys gaat op het hoogste niveau in Frankrijk aan de slag. De 24-jarige Nederlandse Canadees gold als één van de spelers die door aanpassing van de regelgeving bij de IIHF volgend jaar speelgerechtigd was geweest voor Oranje als hij nog een seizoen in Nederland had gespeeld. Met zijn transfer naar de Franse competitie maakt Koudys echter een flinke stap omhoog.

De gemeente Den Haag gaat in gesprek met de gebruikers van De Uithof om te kijken of er een oplossing mogelijk is voor de problemen rond de Haagse ijsbaan. De ijsbaan wil de prijzen van ijshuur verdubbelen, terwijl het ook nog niet zeker is of de Uithof de deuren zal openen voor het volgende seizoen. Daardoor dreigen enorme problemen voor het ijshockey in de Hofstad. Bij de zitting van de gemeenteraad waren tientallen leden van de Haagse club aanwezig.

De plannen voor het zogenoemde Icedome in Almere hebben een tik gekregen. Schaatsbond KNSB en sportkoepel NOCNSF trokken hun handen af van het geplande complex in Almere omdat het consortium achter de baan niet de benodigde middelen bij elkaar heeft gekregen. Onderdeel van het plan was ook een ijshockeybaan met een tribune die ruimte bood aan vierduizend toeschouwers.