Div Off Season Roundup F

4 augustus 201519:27

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 11

Nog een krappe 24 dagen tot de eerste oefenwedstrijd van Trappers. Het seizoen begint te naderen. Tijd om de transfers van de afgelopen dagen op een rijtje te zetten en te combineren met wat andere ijshockeyberichtjes tot alweer de elfde editie van deze serie round-ups.

Eindhoven Kemphanen kiest voor een buitenlandse doelman. Het gaat om Tyler Holske, die vorig jaar 22 wedstrijden speelde voor de Eindhovenaren. De 24-jarige Amerikaan uit Attleboro in de Amerikaanse staat Massachussetts speelde daarvoor vier jaar op lager niveau college-hockey bij de Southern New Hampshire University. Holske krijgt ook een rol in de jeugdopleiding bij Kemphanen.

Unis Flyers heeft de 23-jarige aanvaller Harry Matheson aangetrokken. De geboren Canadees speelde vorig seizoen voor Hamburger SV in de Duitse Oberliga, waar hij met vijftig punten topscorer werd. Daarvoor speelde hij vier jaar op lager collegeniveau in de Verenigde Staten voor Bowdoin College. Hij is de neef van voormalig Flyers-import Brock Matheson.

Turnhout Tigers heeft zich versterkt met aanvaller Jeffrey Melissant. De 24-jarige aanvaller won de afgelopen twee jaar de dubbel met Tilburg Trappers, maar kiest nu oof de overstap naar Turnhout. Vorig jaar had de voormalige jeugdinternational zeven goals en zestien assists in 42 wedstrijden.

Ook Ritchie van Hulten maakt de overstap naar het Turnhout van coach Andy Tenbult. De 26-jarige aanvaller speelde vorig seizoen bij Eindhoven Kemphanen, waar hij in 32 wedstrijden zes goals en elf assists meepikte. Van Hulten komt ook oorspronkelijk bij Tilburg vandaan en speelde onder meer mee in het nationale team dat enkele jaren geleden in Boedapest het pre-Olympisch kwalificatietoernooi wist te winnen.

Tilburg Trappers komt in de Oberliga komend seizoen Raphael Joly tegen. De 26-jarige Nederlandse-Canadees verlengde zijn contract bij Duisburg. Afgelopen jaar was hij daar goed voor 81 punten in 47 wedstrijden. Joly kwam in Nederland uit voor Nijmegen, Tilburg en Den Haag en speelde voor het laatst in 2013 voor het Nederlands team.

TJ Caig komt terug naar Europa. De voormalige aanvaller van Den Haag en Nijmegen heeft getekend bij Fife Flyers, dat uitkomt op het hoogste niveau in het Verenigd Koninkrijk. Caig speelde afgelopen seizoen voor Tulsa Oilers, dat uitkomt in de ECHL. Daarvoor was hij twee jaar actief in Itali√ę.

Ook Niko Suoraniemi heeft een nieuwe club gevonden. Hij gaat spelen voor Ferencvaros in de gezamenlijke Hongaars/Roemeense MOL-liga. Suoraniemi speelde voor Tilburg, Geleen en Eindhoven in Nederland en kwam de afgelopen jaren uit voor teams in Denemarken, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

In de Pixar-animatiefilm Inside Out is een scene aangepast voor een deel van het publiek buiten de Verenigde Staten. Waar de vader van de hoofdfiguur in de Amerikaanse versie droom van ijshockey, droomt hij in enkele andere landen over voetbal. Ook op andere plekken is de film aangepast aan de voorkeuren van verschillende landen.

De DEL-club EHC Grizzly Adams Wolfsburg verandert van naam. De club waar Mike Pellegrims assistent-coach is gaat voortaan onder de naam Grizzlys Wolfsburg door het leven. De naamswijziging gaat vergezeld van een nieuw logo. De club was genoemd naar een bekende televisieserie van vroeger, die later door een fanclub van Wolfsburg als naam voor het eigen recreatieteam werd gekozen. Na een faillissement halverwege de jaren negentig groeide dit recreatieteam uit tot een topclub in Duitsland.