Div round up off season

12 augustus 201520:48

Door Remco

Off Season Round-up deel 12

Er is weer het nodige gebeurd op transfergebied rondom de BeNeLiga, dus alles maar weer eens overzichtelijk op een rijtje in een nieuwe Round-up, waarbij natuurlijk ook naar de Oberliga wordt gekeken.

Heerenveen heeft een tweede import toegevoegd aan de selectie. Het gaat om de 31-jarige fysiek sterke verdediger Yan Turcotte, die ook in het seizoen 2011-12 al een deel van het seizoen in Friesland speelde. De afgelopen jaren speelde hij in vechtliga LNAH, alsmede in de Franse en Britse competitie. Vorig jaar was hij in Hull actief, waar hij tegen liefst 221 strafminuten opliep. Hij nam in 57 wedstrijden ook een goal en tien assists voor zijn rekening. Turcotte heeft een vriendin in Nederland.

Bryan Kolodziejczyk heeft zijn overeenkomst met Herentals verlengd. De Belgische international was met 27 punten in 37 wedstrijden de topscorer onder de Belgische spelers bij de deelnemer aan de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller speelde eerder onder meer in Geleen, voor Luik en in Canada. Hij verzamelde tien punten in vijf wedstrijden voor Belgi√ę tijdens het afgelopen WK.

Eindhoven voegt Rick van den Boom toe aan de selectie. De 25-jarige speler kan zowel in de aanval als in de defensie uit de voeten en speelde vorig jaar voor Haskey in de Belgische competitie. Eerder was hij actief bij Eindhoven en Den Bosch in de Eerste Divisie.

Mike Verschuren heeft bij datzelfde Eindhoven zijn contract met een seizoen verlengd. Vorig jaar speelde hij 29 wedstrijden voor de club in de Eredivisie, waarin hij zes goals en acht assists op zijn naam kreeg. De 23-jarige aanvaller debuteerde in het seizoen 2010-11 in het eerste team van de Kemphanen en is een voormalige jeugdinternational.

De 24-jarige Belgische aanvaller Sam Verelst speelt komend seizoen voor Herne in de Oberliga, een van de eerste tegenstanders van Tilburg tijdens het komende seizoen. Verelst speelt op een Duitse licentie en werd opgeleid bij de jeugd van D√ľsseldorf. Vorig jaar kwam hij nog een tijdje uit voor Hamburg Freezers in de DEL, maar het grootste deel van de afgelopen drie seizoenen speelde hij voor Bremerhaven in de DEL 2.

Bij FASS Berlin komt Tilburg de 34-jarige Duitse aanvaller Fabio Patrzek tegen, een speler die in 2007-08 uitkwam voor Groningen Grizzlies in de Eredivisie. Patrzek speelt al sinds zijn vertrek bij Groningen voor FASS, maar speelde in het verleden ruim negentig wedstrijden in de DEL voor Eisbären Berlijn en Schwenningen.

Geleen Eaters heeft ook komend seizoen Laco Glanerbrook als naamsponsor. De club heeft tevens het shirt voor het komende seizoen onthuld. Laco is een exploitant van sportaccommodaties, waaronder zwembaden, sporthallen en fitnesscentra. In totaal exploiteert het bedrijf veertig van deze locaties, waaronder de ijsbaan in Geleen.

Mario Mjelleli heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige Amerikaan speelt komend seizoen voor Hull Pirates op lager niveau in het Verenigd Koninkrijk. Voor Geleen had hij in 38 wedstrijden achttien goals en dertien assists met twaalf strafminuten.

Oud-Geleen-aanvaller Ian McDonald is ook nog altijd actief. De 30-jarige Canadees speelde vorig seizoen op het hoogste niveau in Frankrijk en stapt nu over naar MAC Boedapest, dat uitkomt in de gezamenlijke Hongaars/Roemeense competitie. Daarmee speelt de uit Edmonton afkomstige ijshockeyer in zijn achtste land.

Voormalig Flyers-aanvaller Oleg Timchenko hangt zijn schaatsen aan de wilgen. De 37-jarige Oekra√Įense ex-international speelde de laatste jaren in de competitie in Wit-Rusland. Timchenko speelde ruim tien jaar geleden twee seizoenen in Friesland en was vele jaren een vaste keuze in de nationale ploeg van het inmiddels verscheurde land.