Div off season ruondup c

24 augustus 201521:13

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 14

De laatste aflevering van de Off Season Round-up van deze zomer. Met weer alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen overzichtelijk op een rijtje. Helaas niet alleen goed nieuws deze keer uit de BeNeLiga en ook wat namen van imports en ander nieuws uit de Oberliga Nord.

Michael van Rijswijk ziet af van zijn overgang naar Den Haag en blijft alsnog bij Zoetermeer Panters. Volgens de lokale AD kan de 23-jarige verdediger een nieuwe functie bij zijn werkgever niet combineren met de trainingen bij de Haagse deelnemer aan de BeNeLiga. Van Rijswijk speelde de afgelopen twee seizoenen al voor Panters, maar was eerder ook actief in Den Haag.

Dit nieuws is in Den Haag niet erg goed gevallen. Hijs beschuldigt de verdediger op zijn Facebookpagina van vals spel. ‚ÄėOp basis van de reacties van Michael en andere feiten die inmiddels bij ons bekend zijn is het duidelijk dat hij liegt en contractbreuk pleegt. Michael is door ons ge√Įnformeerd over de consequenties hiervan. Wij zijn erg teleurgesteld in hem en hebben geen enkel begrip voor de wijze waarop hij heeft gehandeld.‚Äô

Ook in Eindhoven rommelt het volop. Kemphanenfan bericht op zijn Facebookpagina dat goalie Tyler Holske naar alle waarschijnlijkheid toch niet doorgaat. De speler zelf heeft aan de fansite laten weten dat zijn komst financieel niet haalbaar is gebleken. De komst van Holske was op 2 augustus aangekondigd. Vorig jaar speelde de doelman een deel van het seizoen in Eindhoven.

Daarmee is het slechte nieuws nog niet voorbij voor Kemphanen. Kemphanenfan meldt tevens dat Mike Beeren en Joey Beeren de overstap maken naar het team van Tilburg Trappers dat uitkomt in de BeNeLiga. Beide spelers waren eerder al aangekondigd door Kemphanen als spelers voor het komende seizoen.

De club zelf maakte de afgelopen dagen wel bekend dat verdediger Boris Sevo, aanvaller Leon Pieper en oud-international Perry Muller von Czernicki aan de selectie worden toegevoegd. Kemphanen meldt zelf nog niets over de vertrokken spelers.

Ook uit Tilburg is er slecht nieuws. De net uit Heerenveen overgestapte Mitch Bruijsten is met zijn scooter ten val gekomen na een aanrijding en is als gevolg daarvan geopereerd aan een scheurtje in zijn tbiaplateau. Het is nog onduidelijk hoe lang de international uitgeschakeld zal zijn, zo meldt Tilburg op zijn website. Hij zal in ieder geval het begin van de voorbereiding bij Trappers missen.

Veel beter nieuws is er uit Geleen, waar Lars van Sloun alsnog is toegevoegd aan de selectie. De club was er in eerste instantie niet uitgekomen met de aanvaller, maar de contacten zijn altijd warm gehouden. Dit leidde onlangs alsnog tot een overeenkomst. Van Sloun speelde vorig jaar 38 wedstrijden en scoorde vijftien keer, met achttien assists en 26 strafminuten. Het wordt het tiende seizoen in het eerste team van Eaters voor de aanvaller.

Amerikaanse onderzoekers hebben een plastic sensor ontwikkeld die de impact van een tackle in American Football of een harde check in ijshockey moet meten zodat spelers beter gewaarschuwd kunnen worden voor hersenletsel op de korte en lange termijn. Voor de sensor daadwerkelijk kan worden gebruikt, is nog verder onderzoek nodig. Ook soldaten zouden de plastic sensor kunnen gaan gebruiken.

Tilburg Trappers krijgt in de Oberliga mogelijk te maken met een vrouwelijke keeper. Het gaat om de 19-jarige Mareike Krause die op basis van een zogenoemde f√∂rderlizenz FASS Berlin versterkt vanuit OSC Eisladies. De van Eisb√§ren Juniors geleende Philipp L√ľcke is de andere goalie bij de club die in Duitsland bekendstaat als de ‚ÄėAkademiker‚Äô.

Stadgenoot Preussen Berlin verwelkomt in de vorm van Michael Vymazal een zeer productieve import. De 30-jarige Tsjech speelde vorig seizoen twaalf wedstrijden voor Chemnitz in de Regionalliga. In die wedstrijden was hij goed voor liefst 27 doelpunten en 34 assists. Na een lange loopbaan in de tweede en derde divisie in eigen land wisselde hij zes seizoenen geleden naar Duitsland, waar hij altijd in Chemnitz actief was.

Erfurt Black Dragons krijgt de Fin Markus Kankaaranta op proef. De 27-jarige aanvaller speelde vorig jaar voor Miesbach op het vierde niveau in Duitsland, waar hij 35 punten verzamelde in 31 wedstrijden. Het jaar daarvoor pakte hij in de Oberliga voor Adendorfer EC liefst 62 punten in 31 wedstrijden mee.

De voormalige Tsjechische jeugdinternational Jakub Langhammer is de nieuwe import van Saale Bulls uit Halle. Langhammer speelde bijna vierhonderd wedstrijden op het hoogste niveau in eigen land, maar was vorig jaar vooral actief in de DEL 2 voor Crimmitschau en Dresden. Hij is na de Canadees Matt Abercrombie de tweede import voor de ploeg, die ook nog enkele spelers met dubbele paspoorten heeft. Een daarvan is verdediger Travis Martell die ooit voor Zoetermeer in de Eredivisie speelde.

Het Duisburg F√ľchse van Raphael Joly heeft zijn eerste twee oefenwedstrijden al gespeeld. De club verloor de openingswedstrijd tegen Frankfurt L√∂wen met 3-4, terwijl tegen Krefeld Pinguins een nederlaag van 1-3 werd opgetekend. Het team staat onder leiding van de ervaren Canadees Lance Nethery en de voormalige Tsjechische international Tomas Martinec.