Div teams 1314

23 juni 201414:27

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up Deel 2

Het blijft nog steeds vooral stil in de Nederlandse ijshockeywereld. IJshockey.com schraapte de afgelopen week echter toch nog wat korte berichten bij elkaar voor een nieuwe editie van de Round-up. Met onder meer aandacht voor de internationale plannen van Tilburg, de toekomst van Den Haag, het nieuwe contract voor Jamie Schaafsma en het noodgedwongen stoppen van Alex de Rooij.

Er is nog geen duidelijkheid over het voortbestaan van Den Haag in de Eredivisie. De vraag is of Andr√© Janssen bereid is zijn nek opnieuw uit te steken om topijshockey in de Hofstad te behouden. Hij is onder meer ge√Įrriteerd door de houding van de gemeente. ‚ÄėAls ik zie wat er aan geld naar de sport gaat in Den Haag, en dat De Uithof wordt vergeten, dan ben ik daar ook een beetje klaar mee. Bovendien ben ik geen bestuurslid, maar geldschieter. Ik vind het leuk om een team samen te stellen en ermee te omgaan. Ik ben de laatste jaren door sponsors in de steek gelaten. En alleen kan ik het niet‚Äô, zegt hij in AD/Haagsche Courant.

Tilburg Trappers heeft er vrede mee dat de ploeg het komende jaar nog in Nederland moet spelen. Volgens voorzitter Van Gestel berusten verhalen over een verbod vanuit de NIJB, zoals door de Duitse verantwoordelijken naar buiten gebracht, niet op waarheid. ‚ÄėDe bond heeft zelf aangegeven graag mee te werken aan een overstap naar de Duitse competitie. Het volgende seizoen komt te vroeg om al toe te treden. Het jaar daarna willen we de stap wel maken. Daarom hervatten we in juli de gesprekken‚Äô, zegt Van Gestel in Brabants Dagblad.

Jamie Schaafsma speelt ook het komende seizoen voor de Allen Americans in de Central Hockey League. Schaafsma won afgelopen seizoen met de Americans het kampioenschap in de CHL en werd gekozen tot meest waardevolle speler in de play-offs. Schaafsma krijgt bij Allen, een voorstad van Dallas, een andere oude bekende uit de Nederlandse competitie als ploeggenoot. Verdediger Kevin Young, ex-Nijmegen en ‚ÄďEindhoven, tekende een contract bij de CHL-kampioen.

Volgens de website van de Hongaarse ijshockeybond speelt Tilburg Trappers mee in het toernooi om de Continental Cup. Tegenstanders zouden zijn de Fischtown Penguins Bremen uit de DEL 2 in Duitsland, Belfast Giants uit het Verenigd Koninkrijk en een qualifier. Noch Trappers noch de organiserende internationale ijshockeyfederatie maken melding van de loting. Eind deze week zou uitsluitsel volgen over de speellocatie, waarvoor in ieder geval Bremen kandidaat is. Volgens de Hongaren zou ook Tilburg interesse hebben.

Voormalig Trappers-aanvaller Jay Latulippe keert terug naar het Verenigd Koninkrijk. De forward tekende een contract bij de Sheffield Steelers uit de EIHL. Afgelopen jaar speelde Latulippe op het derde niveau in Zweden voor Kristiansands. De aanvaller speelde in het seizoen 2011-12 voor Tilburg Trappers.

De Nijmeegse ijshockeyer Alex de Rooij be√ęindigt noodgedwongen zijn loopbaan. ‚ÄėIk heb na afloop van bepaalde intensiteit of beweging ontzettend veel pijn en last van mijn spieren. Toen ik met ijshockey begon in de E-tjes was het alleen nog merkbaar als zware verzuring en krampen in mijn benen. Hier en daar wat pijntjes na training of wedstrijden. Na flink wat onderzoeken en rond zwerven in meerdere ziekenhuizen en afdelingen de afgelopen jaren, lijkt de Radboud nu ontdekt te hebben wat er aan de hand is. Dat wil zeggen ze hebben meerdere afwijking in mijn spieren en spierbeeld gevonden. Het goede nieuws is dat ik geen MS of ALS heb. Het slechte nieuws is ze weten het nog niet te benoemen‚Äô, zo schrijft hij op de site van Devils. Hij moet echter wel stoppen met sporten op niveau.