Div Off Season Roundup F

12 juli 201512:30

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 6

Steeds grotere delen van Nederland beginnen aan de zomervakantie, maar IJshockey.com blijft aan het werk. De transfers en nieuwtjes van de afgelopen dagen op een rijtje, rond spelers als Ties van Soest, Joy Turpijn, Peter van Biezen, Alexei Loginov, Jens Engelen en nog veel meer.

Het Nederlands Team speelt zoals eerder aangekondigd enkele oefenwedstrijden in voorbereiding op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Italië. In september neemt Oranje het in een weekeinde op tegen Moskitos Essen. Op 5 september ontvangt Oranje de tegenstander uit de Oberliga, een dag later staat de terugwedstrijd op het programma.

Twee jonge Nederlandse ijshockeyers hebben zich geplaatst voor de finale van de Skills Challenge tijdens de Olympische Jeugdwinterspelen die komende februari worden gehouden in Lillehammer Noorwegen. Het gaat om Ties van Soest, die de afgelopen jaren uitkwam in de jeugd van Düsseldorf en Marée Dijkema die in Groningen speelt.

Joy Turpijn knoopt er nog een seizoen aan vast bij Zoetermeer Panters. De 27-jarige verdediger speelde een belangrijke rol in het succesvolle reguliere seizoen van Panters vorig jaar. De jaren daarvoor speelde hij in de Eredivisie voor Amsterdam en Dordrecht en maakte hij verschillende keren deel uit van de WK-selecties van Oranje.

De selectie van Tilburg Trappers voor het nieuwe seizoen krijgt steeds meer vorm. Inmiddels is duidelijk dat ook Peter van Biezen en Nick de Ruijter met de club meegaan naar de Oberliga. Van Biezen was met 27 goals en 39 assists de nummer vijf op de nationale topscorerslijst afgelopen seizoen. De Ruijter had twaalf goals en vijf assists in het afgelopen seizoen.

Niet iedereen uit de selectie van vorig seizoen is komend seizoen weer te zien in Stappegoor. Zo keert Alexei Loginov niet terug bij Trappers. Hij gaat zijn eerder uitgesproken ambitie waarmaken om zijn loopbaan voort te zetten in zijn geboorteland Rusland. Loginov probeert aan de slag te komen bij Zauralie Kurgan, in de Russische liga VHL, die als een soort minor league onder de KHL werkt. Kurgan is een stad met ruim 330.000 inwoners in de buurt van de grens met Kazachstan.

Om andere reden is een drietal andere spelers niet aanwezig in de Oberliga. Cas Staps kan de enorme extra reistijd door de overstap naar Duitsland niet combineren met zijn werk. De club heeft bovendien geen nieuwe contracten aangeboden aan Brad Snetsinger en Deniz Mollen. Snetsinger wordt nu bij Leipzig Eisfighters een tegenstander voor Tilburg. Het afscheid van Mollen is verrassend, aangezien Trappers met twee Nederlandse goalies moet werken in de Oberliga.

Inmiddels is ook duidelijk wie de coach wordt van het tweede team van Trappers, dat gaat uitkomen in de BeNeLiga. Het gaat daarbij om Dennis ten Bokkel, die de laatste jaren fungeerde als assistent-coach bij het eerste team van Trappers. Voor Ten Bokkel is het zijn debuut als hoofdcoach.

Hij krijgt in dat team ondersteuning van Don Nichols, die als assistent-coach gaat fungeren en tevens gaat meespelen in het team. Nichols was de afgelopen twee jaar actief in Dordrecht en Eindhoven en geldt volgens de regels van de liga niet als import-speler. Herman van Ierland wordt de andere assistent. Van Ierland was jarenlang onder meer coach bij het tweede team bij Tilburg.

Jens Engelen keert terug bij Herentals, zo meldt de speler zelf op Facebook. Minder nieuws voor de club is het vertrek van Maxime Pellegrims, die de overstap maakt naar Leuven, dat ook uitkomt in de nieuwe BeNeLiga. Daar tegenover staat de terugkeer van doelman Mike Jansen, die vorig jaar in Deurne speelde.

Luik Bulldogs heeft de nodige transfers bekendgemaakt op zijn site. Zo keert Yoren De Smet terug naar Luik na een jaar in Canada, stapt de 36-jarige Canadees Brad Westerman over vanuit Leuven, komt Andy Kolodziejczyk terug vanuit Hasselt en keert ook international Jordan Paulus terug. Laatstgenoemde kwam de afgelopen jaren uit voor Herentals in de Nederlandse competitie.

Clubs wordt nog altijd verzocht spelersnieuws en andere belangwekkende ontwikkelingen rond de club te melden aan [email protected].