Div offseason roundup 2015b

15 juli 201521:45

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 7

Terwijl het nog altijd onduidelijk is of de Grieken in de Euro blijven, blijft IJshockey.com in het Nederlandse ijshockey. In deze round-up wat spelersnieuws uit Heerenveen en Geleen, aandacht voor Amsterdammers in Noord-Amerika, een Amerikaan in Nijmegen en de laatste ontwikkelingen rond de Eindhovense ijsbaan.

Heerenveen heeft Pippo Limnell Finocchiaro. De Finse Italiaan speelde de afgelopen twee jaar in Geleen en de jaren daarvoor in Tilburg en Eindhoven. Onder de regels van de BeNeLiga geldt hij niet als buitenlandse speler. Eerder was al bekend dat hij met Geleen geen overeenstemming kon bereiken over een nieuw contract. Vorig jaar had de verdediger negen goals en 29 assists met 91 strafminuten in 38 wedstrijden.

Geleen heeft Bob de Pont toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. De 21-jarige aanvaller speelde vorig jaar voor het tweede team van Eaters, maar kwam eerder ook al uit voor het eerste team, met tien goals en zeventien assists in 116 wedstrijden op zijn naam. De Pont is een aanvaller uit de eigen jeugdopleiding van de club.

Nijmegen Devils hield dinsdagavond een bijeenkomst voor supporters in het Triavium. Daar ondertekende coach Josh Mizerek officieel zijn contract bij de club. De Amerikaan gaat zich niet alleen bezighouden met het eerste team, maar ook met de jeugd. Tevens werd afscheid genomen van de coaches van vorig jaar, Ronnie Plamont en zijn assistent John Copier. Ahoud Schilders blijft aan als hoofdsponsor van de club.

De Amsterdamse jeugdspeler Alexandar Makarin komt volgend jaar uit voor de Wilkes-Barre/Scranton Jr. Knights op lager jeugdniveau in de Verenigde Staten. Voor deze organisatie speelde de onlangs door de Pittsburgh Penguins gedrafte Daniel Sprong ook een seizoen. Diezelfde Sprong neemt op dit moment deel aan het Development Camp van de Penguins, waar hij direct ge√Įnterviewd werd.

De ijssportclubs, waaronder de Stichting Top IJshockey Eindhoven, hebben hun vertrouwen opgezegd in SP-wethouder Bianca van Kaathoven rondom haar afhandeling van het dossier rond de mogelijke sluiting van de Eindhovense ijsbaan. Deze week overleefde de wethouder een om dezelfde reden ingediende motie van wantrouwen van de volledige oppositie in de Eindhovense raad. De coalitie blijft echter vertrouwen houden in het eigen college en de wethouder zelf zegt niet op te stappen zolang ze door een meerderheid van de raad wordt gesteund.

Ook in een commentaar in Eindhovens Dagblad krijgt de wethouder er van langs. ‚ÄėMaandag kreeg de wethouder de kans om te laten zien dat ze niet alleen een bezuiniging kan doorvoeren maar ook daadwerkelijk 'visie' heeft op sport. Toen haar gevraagd werd waarom ze schaatsen en ijshockey niet wil aanmerken als 'kernsport', werd echter pijnlijk duidelijk dat ze geen antwoord heeft.‚Äô Over het wegstemmen van de motie van wantrouwen: ‚ÄėDaar bewijzen ze noch de stad, noch Van Kaathoven een dienst mee. Het wachten is nu op het volgende moment dat zal blijken dat ze haar verantwoordelijkheid niet aan kan.‚Äô

Een motie dat de ijsbaan in Eindhoven in ieder geval nog twee jaar open moet blijven, haalde het wel tijdens de raadsvergadering. Deze werd zelfs unaniem aangenomen. Een motie hoeft echter niet verplicht te worden uitgevoerd door het college van Burgemeester & Wethouders. ‚ÄėDan hebben we nu een nieuwe opdracht. Want deze motie zorgt voor een nieuw financieel gat. We zullen er op terugkomen‚Äô, was de reactie van de wethouder die door Eindhovens Dagblad als ‚Äėzuinig‚Äô wordt omschreven.