Div off season ruondup c

25 juli 201514:22

Door Joep Meijsen

Off Season Round-up deel 9

De Vierdaagseweek is voorbij, tijd om door het spelersnieuws van de laatste dagen heen te lopen in de nieuwste editie van de Off Season Round-up. Met transfers en/of verlengingen uit Tilburg, Eindhoven, Den Haag en Zoetermeer.

De opvallendste nieuwkomer bij Tilburg Trappers is international Levi Houkes. De 23-jarige Nijmegenaar komt over van Heerenveen, waar hij twee seizoenen actief was. Daarvoor speelde hij voor Nijmegen, Den Haag en Eindhoven in de Eredivisie. Hij won drie landstitels en een nationale beker. In 46 wedstrijden had Houkes vorig seizoen 18 goals en 22 assists met 46 strafminuten.

In Brabants Dagblad reageert Houkes op zijn overstap. ‚ÄėHet klinkt raar uit de mond van een rasechte Nijmegenaar, maar ik ben er trots op dat voor Trappers mag spelen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Trappers is gewoon de best georganiseerde club van Nederland. Vrienden en bekenden van mij in Nijmegen hebben wel grapjes gemaakt over mijn overstap, maar ze feliciteren met er ook allemaal mee. Ik heb nog geen negatieve geluiden gehoord.‚Äô

Trappers heeft ook een nieuwe back-upgoalie. Ruud Leeuwesteijn volgt Deniz Mollen op in het Oberliga-team van de Tilburgse club. Jeugdinternational Leeuwesteijn speelde de laatste jaren voor NIJA in Eindhoven, maar kwam nog niet uit in de Eredivisie.

Nog een speler maakt de overstap vanuit Eindhoven naar Tilburg. Het gaat om Jeroen van de Broek, die voor het Tilburgse team in de BeNeLiga gaat spelen. Van de Broek speelde vroeger al in Tilburg, maar kwam de laatste jaren uit in de Eredivisie voor Dordrecht en Eindhoven. In 31 wedstrijden was hij vorig jaar goed voor 5 goals en 8 assists.

Eindhoven zelf heeft vier spelers bekendgemaakt die gaan uitkomen voor de ploeg die uitkomt in de BeNeLiga. De 20-jarige Damian Kluijtmans speelde vorig jaar vijftien wedstrijden voor Kemphanen in de Eredivisie. Daarin nam hij 1 goal voor zijn rekening. De aanvaller deed daarnaast enkele jaren ervaring op in de Eerste Divisie.

Ook zijn 17-jarige broer Lucca Kluijtmans speelt komend seizoen voor Kemphanen in de BeNeLiga. Hij speelde de afgelopen jaren vooral in de Eerste Divisie en kwam uit voor het Nederlands team onder 18 jaar. De broers Kluijtmans komen uit de eigen jeugdopleiding van Eindhoven.

De uit Amsterdam afkomstige Danny Hansen speelt al enkele jaren in Eindhoven en werd onder meer opgeleid aan CTO/NIJA. De 21-jarige kan zowel in de aanval als in de verdediging spelen. De vierde en laatste speler die bekend is gemakat, is Joey Beeren, een 18-jarige aanvaller uit de eigen jeugdopleiding van Eindhoven, die vorig jaar in het tweede team speelde en voor Oranje onder twintig jaar uitkwam.

Den Haag meldt de terugkeer van Mitchel van Bentem bij de club. De 26-jarige aanvaller speelde vorig jaar niet en kwam daarvoor vooral uit voor het tweede team van de club in de Eredvisie, met af en toe uitstapjes naar de Eredivisie. Hij is de broer van Alan van Bentem en Stace van Bentem.

In de vorige round-up werd gemeld dat Cas Staps de overstap zou maken vanuit Tilburg naar Turnhout. Hoewel Staps op het moment van schrijven nog altijd op de site van Turnhout Tigers vermeld staat, werd hij vorige week door Zoetermeer Panters gepresenteerd als aanwinst. De jeugdinternational had vorig jaar negen assists voor Trappers in de Eredivisie.