Whats App Image 2020 02 09 at 08 34 36 200209 104512

9 februari 202010:45

Door Joep Meijsen

Ook Oekraïne te sterk voor Oranje

Het Nederlands team heeft tijdens het pre-Olympisch kwalificatietoernooi ook zijn derde wedstrijd verloren. Oekraïne was met 3-0 te sterk voor de manschappen van Bo Subr, die daarmee de Olympische kwalificatie voor deze cyclus afsluiten.

Oekraïne had net als het Nederlands team de eerste twee wedstrijden met grote cijfers verloren. Het land gold in het verleden als een team dat ertoe deed, maar Oekraïne zette de afgelopen jaren onder invloed van de problemen in het land een aardige stap terug. Toch zette de ploeg tegen Nederland op zondag nog een solide wedstrijd neer. Oranje kreeg, vooral in de openingsfase, wel kansen, maar uiteindelijk speelde Oekraïne zich naar een solide overwinning.

Joey Oosterveld, Reno de Hondt en Raymond van der Schuit kregen de beste kansen namens Nederland tijdens het duel. Oekraïne pakte het initiatief in het duel na een kwartier spelen. Na een mooie combinatie werd Dmytro Nimenko vrij voor het doel gezet om binnen te tikken. De startende doelman van Oranje, Ian Meierdres, werd kansloos gelaten.

Nederland kwam wel tot aanvallen, verscheen ook af en toe voor het doel van de pas 19-jarige Artur Ogandzhanyan, een van de in het buitenland spelende internationals van Oekraïne. De jonge goalie speelde echter een prima duel en maakte 19 saves voor de shutout, zijn eerste voor de Oekraïense nationale ploeg.

De 2-0 viel al vroeg in de tweede periode. Oekraïne liet de puck in hoog tempo rondgaan, de ervaren Sergi Babynets verstuurde een prima pass en Nikita Butsenko stond paraat om de puck binnen te tikken. Een straf tegen Jordy Verkiel zorgde halverwege het duel voor de derde treffer. Oekraïne zorgde voor veel verkeer voor doelman Meierdres en het schot van Ivan Savchenko viel binnen.

Daarmee sluit Nederland de Olympische kwalificatie af met drie nederlagen. In Kazachstan werd slechts ├ę├ęn keer gescoord in drie duels.