30 november 200400:00

Door Joep Meijsen

Oort duikt op bij Trappers

Tilburg Trappers heeft zich op de valreep versterkt met aanvaller Josh Oort. De international vertrok enkele weken geleden bij de Greenville Grrrowl in de East Coast Hockey League. Oort speelde de afgelopen seizoenen voor Amsterdam.

Dat meldt Tilburg Trappers. Josh Oort maakt vanavond al zijn debuut voor Tilburg Trappers in de belangrijke ontmoeting met Den Haag Wolves.

Josh Oort kwam als vrijwel onbekende speler in het seizoen 1998/99 bij Amsterdam binnen via Olympia Heist op den Berg uit de Belgische competitie. Vanaf zijn eerste seizoen toonde Oort zich een vaardige doelpuntenmaker die er ook nog in slaagde om anderen beter te laten spelen. In 42 wedstrijden kwam hij in zijn debuutseizoen tot dertig goals en 31 assists.

Oort was een integraal deel van de succesploeg die Amsterdam de afgelopen jaren op het ijs zette. Na een paar wedstrijden in de Oostenrijkse liga voor Zeltweg en iets meer dan een seizoen in de tweede Bundesliga bij EC Bad Nauheim keerde hij terug voor zijn tweede 'tour of duty' bij Amsterdam. Vorig seizoen nog was hij de nummer drie op de nationale topscorerslijst met 44 goals en 69 assists in slechts 44 wedstrijden. Alleen Andrew Williamson en David Hoogsteen brachten nog meer punten op hun naam.

Spelen in Noord-Amerika was altijd al een droom voor Josh Oort, die na afloop van het seizoen 2001/2002 al kortstondig uitkwam voor de San Diego Gulls van de West Coast Hockey League. Oort werd op 12 mei 1975 geboren in St. Catharines, Ontario als zoon van een emigrant uit Amsterdam. Na zeven wedstrijden was het echter al afgelopen voor Oort, die via de website van de Grrrowl liet weten tot de conclusie te zijn gekomen dat Europees ijshockey beter bij hem past en zijn toekomst in Europa lag. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi in Polen tekende Oort voor vier punten in drie wedstrijden. Oort is een vaste waarde in het Oranje van Theo van Gerwen.

Voor Tilburg betekent de komst van Oort de vierde tussentijdse versterking. Eerder al kwam de Zweed Erik Zachrisson, keerde Peter van Biezen terug na een mislukt Noordamerikaans avontuur en werd aanvaller Andri Salomonsson overgenomen van Amsterdam.