7 december 200400:00

Door Joep Meijsen

Oort scoort voor Trappers

Josh Oort scoorde maandagavond zijn eerste treffer in het shirt van Tilburg Trappers. De Nederlands-Canadese aanvaller maakte de derde Tilburgse treffer in de met 4-1 gewonnen ontmoeting in Leuven.

Tilburg had in de uitwedstrijd op de incourante maandagavond weinig moeite met de Chiefs. Zonder zelf tot groots spel te komen liepen de Trappers uit naar een 0-4 voorsprong, alvorens de ploeg uit Brabant in de slotminuut alsnog een tegentreffer moest passeren.

Trappers kreeg kansen in overvloed, maar scoorde pas in de dertiende minuut de eerste treffer. Casey Vanschagen scoort op aangeven van Dennis ten Bokkel. Trappers benut in de tweede doorgang een powerplay-mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Stanislav Nazarov gaat de boeken in als de maker van de treffer.

Pas in de derde periode krijgt de Tilburgse voorsprong een wat ruimer aanzicht. Op aangeven van zijn voormalige teamgenoot bij Amsterdam scoort Josh Oort zijn eerste goal sinds zijn comeback in de Nederlandse competitie. Om niet onder te doen voor zijn oude en nieuwe teamgenoot schiet Salomonson hoogstpersoonlijk de vierde treffer namens Trappers binnen.

De tegengoal in de slotminuut is hooguit vervelend voor doelman Marcel den Hartog, die mocht hopen op een fraaie shutout. Trappers zet het seizoen woendagavond voort tegen Heist, reist vrijdag af naar Nijmegen en besluit het kalenderjaar op zondag met een thuiswedstrijd tegen Geleen.