13 september 200400:00

Door Joep Meijsen

Opening clubs wisselvallig

Nederlandse clubs hebben in de oefencampagne voor het nieuwe seizoen wisselende resultaten geboekt. Tilburg Trappers won en verloor een keer. Heerenveen klopte Deurne en Den Haag ging onderuit in Turnhout.

Tilburg oefende in het openingsweekeinde twee keer. In eigen huis werd voor zo'n zevenhonderd toeschouwers het seizoen geopend met een 6-2 zege op het Duitse Neuss. Trappers pakte in de eerste periode via Ryan van Diemen, Peter van Biezen en Bjorn Willemse een 3-1 voorsprong. Voor Van Diemen was het zijn eerste doelpunt in het shirt van Tilburg.

In de tweede periode scoorde Jeff Trembecky zijn eerste twee van het seizoen, terwijl ook de Rus Stanislav Nazarov doel trof. De derde periode verliep doelpuntloos.

Een dag later reisde Trappers af naar Leuven. De Belgische ploeg was vorig seizoen nog een van de matigste ploegen in de Coupe der Lage Landen, maar heeft zich deze zomer aanzienlijk versterkt. Trappers komt via Ryan van Diemen en Mark Donders al vroeg op een 2-0 voorsprong. Maar halverwege de tweede periode trekt Leuven de zaak recht via Tomanen en Kolodziejzyk.

Via een tweede treffer van Van Diemen komt Trappers halverwege de wedstrijd opnieuw op voorsprong, Lipsonen zorgt na 38 minuten voor de nieuwe gelijkmaker. Een minuut later is het weer raak. Ex-Eater Jaro Sipek schiet de winnende treffer binnen.

Den Haag verscheen zondag zwaar verzwakt aan de start in Turnhout. De Wolves misten onder meer Kristoff van den Broeck en Robert van Yperen en traden bovendien aan zonder een aantal van de ervaren spelers die een belangrijke rol speelden in het ongeslagen kampioenschap van Den Haag in de Eerste Divisie vorig jaar. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 5-0 zege voor Turnhout, dat met een trits imports speelde. 'Ik ben er zelf niet bijgeweest, maar als je naar de uitslag kijkt en wat ik ervan heb gehoord, was het een goede wedstrijd van de Wolves. We traden ook nog aan zonder de buitenlanders, dus ga maar na', stelt Kristoff van den Broeck.

Ook Heerenveen trad verzwakt aan. Op zaterdagavond werd echter Phantoms Deurne wel met 4-3 aan de kant geschoven. Bij Flyers deden enkele jonge Nijmeegse spelers mee, maar ontbraken de meeste imports nog.