1 1

3 mei 201911:48

Door Joep Meijsen

nOranje in Tallinn: de scenario's

Het Nederlandse ijshockeyteam zal morgen tegen Roemeni√ę in ieder geval een punt moeten pakken om kans te houden om degradatie te voorkomen. In het meest gunstige geval lonkt zelfs nog een bronzen medaille. De scenario's voor de laatste speeldag van het WK in Tallinn op een rijtje.

Scenario 1: De zeer positieve

Nederland pakt de volle winst tegen Roemeni√ę en komt daarmee op zes punten. Dit betekent dat Nederland niet meer kan degraderen omdat Estland en Oekra√Įne in het slotduel tegen elkaar spelen en niet allebei op zes punten kunnen komen. Polen speelt dan tegen Japan om promotie. Als Polen die wedstrijd in reguliere speeltijd wint en Oekra√Įne wint van Estland, pakt Oranje nog de bronzen medaille in het toernooi. De uitslag van Oekra√Įne tegen Estland bepaalt dan de degradant.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Scenario 2: De positieve 1

Nederland pakt tegen Roemeni√ę √©√©n of twee punten en Oekra√Įne verliest in reguliere speeltijd van Estland. Oekra√Įne degradeert dan. Roemeni√ę is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 3: De positieve 2

Nederland pakt tegen Roemeni√ę twee punten en Oekra√Įne wint in reguliere speeltijd van Estland. Gastland Estland degradeert dan naar Division IIA, Roemeni√ę is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 4: De positieve 3

Nederland pakt tegen Roemeni√ę twee punten en Oekra√Įne verliest in overtime van Estland. Oekra√Įne degradeert dan, terwijl Polen tegen Japan speelt om promotie.

Scenario 5: De negatieve

Nederland pakt √©√©n punt tegen Roemeni√ę en de wedstrijd tussen Estland en Oekra√Įne wordt niet in reguliere speeltijd beslist. Nederland degradeert op punten of onderling resultaat, Roemeni√ę is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 6: De zeer negatieve

Nederland verliest in reguliere speeltijd van Roemeni√ę en degradeert. Roemeni√ę promoveert naar Division IA.