Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Mechelen Golden Sharks Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
nOranje in Tallinn: de scenario's

nOranje in Tallinn: de scenario's

Het Nederlandse ijshockeyteam zal morgen tegen Roemenië in ieder geval een punt moeten pakken om kans te houden om degradatie te voorkomen. In het meest gunstige geval lonkt zelfs nog een bronzen medaille. De scenario's voor de laatste speeldag van het WK in Tallinn op een rijtje.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Scenario 1: De zeer positieve

Nederland pakt de volle winst tegen Roemenië en komt daarmee op zes punten. Dit betekent dat Nederland niet meer kan degraderen omdat Estland en Oekraïne in het slotduel tegen elkaar spelen en niet allebei op zes punten kunnen komen. Polen speelt dan tegen Japan om promotie. Als Polen die wedstrijd in reguliere speeltijd wint en Oekraïne wint van Estland, pakt Oranje nog de bronzen medaille in het toernooi. De uitslag van Oekraïne tegen Estland bepaalt dan de degradant.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Scenario 2: De positieve 1

Nederland pakt tegen Roemenië één of twee punten en Oekraïne verliest in reguliere speeltijd van Estland. Oekraïne degradeert dan. Roemenië is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 3: De positieve 2

Nederland pakt tegen Roemenië twee punten en Oekraïne wint in reguliere speeltijd van Estland. Gastland Estland degradeert dan naar Division IIA, Roemenië is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 4: De positieve 3

Nederland pakt tegen Roemenië twee punten en Oekraïne verliest in overtime van Estland. Oekraïne degradeert dan, terwijl Polen tegen Japan speelt om promotie.

Scenario 5: De negatieve

Nederland pakt één punt tegen Roemenië en de wedstrijd tussen Estland en Oekraïne wordt niet in reguliere speeltijd beslist. Nederland degradeert op punten of onderling resultaat, Roemenië is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 6: De zeer negatieve

Nederland verliest in reguliere speeltijd van Roemenië en degradeert. Roemenië promoveert naar Division IA.

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum