1 1

3 mei 201911:48

Door Joep Meijsen

nOranje in Tallinn: de scenario's

Het Nederlandse ijshockeyteam zal morgen tegen Roemeniƫ in ieder geval een punt moeten pakken om kans te houden om degradatie te voorkomen. In het meest gunstige geval lonkt zelfs nog een bronzen medaille. De scenario's voor de laatste speeldag van het WK in Tallinn op een rijtje.

Scenario 1: De zeer positieve

Nederland pakt de volle winst tegen RoemeniĆ« en komt daarmee op zes punten. Dit betekent dat Nederland niet meer kan degraderen omdat Estland en OekraĆÆne in het slotduel tegen elkaar spelen en niet allebei op zes punten kunnen komen. Polen speelt dan tegen Japan om promotie. Als Polen die wedstrijd in reguliere speeltijd wint en OekraĆÆne wint van Estland, pakt Oranje nog de bronzen medaille in het toernooi. De uitslag van OekraĆÆne tegen Estland bepaalt dan de degradant.

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)

Scenario 2: De positieve 1

Nederland pakt tegen RoemeniĆ« Ć©Ć©n of twee punten en OekraĆÆne verliest in reguliere speeltijd van Estland. OekraĆÆne degradeert dan. RoemeniĆ« is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 3: De positieve 2

Nederland pakt tegen RoemeniĆ« twee punten en OekraĆÆne wint in reguliere speeltijd van Estland. Gastland Estland degradeert dan naar Division IIA, RoemeniĆ« is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 4: De positieve 3

Nederland pakt tegen RoemeniĆ« twee punten en OekraĆÆne verliest in overtime van Estland. OekraĆÆne degradeert dan, terwijl Polen tegen Japan speelt om promotie.

Scenario 5: De negatieve

Nederland pakt Ć©Ć©n punt tegen RoemeniĆ« en de wedstrijd tussen Estland en OekraĆÆne wordt niet in reguliere speeltijd beslist. Nederland degradeert op punten of onderling resultaat, RoemeniĆ« is afhankelijk van het resultaat tussen Polen en Japan voor promotie.

Scenario 6: De zeer negatieve

Nederland verliest in reguliere speeltijd van Roemeniƫ en degradeert. Roemeniƫ promoveert naar Division IA.