Div Kris Versteeg

12 april 201510:16

Door Joep Meijsen

Oranje krijgt steun vanuit de NHL

Oranje krijgt voor het WK steun uit onverwachte hoek. Chicago Blackhawks-aanvaller Kris Versteeg wenst het Nederlands team in een videoboodschap succes en spreekt de wens uit ooit samen met zijn broer voor Oranje te mogen spelen.

Versteeg is van Nederlandse afkomst en zegt in de videoboodschap trots te zijn op zijn erfgoed. Hij sluit de boodschap in opdracht van zijn oma af met een gelukswens voor Oranje uitgesproken in het Nederlands.

Versteeg won enkele jaren geleden met Chicago de Stanley Cup en plaatste zich ook dit seizoen voor de play-offs. Hij speelde tot nu toe 470 wedstrijden in de NHL voor Chicago, Toronto, Philadelphia en Florida, waarin hij 116 keer scoorde en 159 assists voor zijn rekening nam. Hij is afkomstig uit Lethbridge, een plaats waar veel Nederlandse Canadezen wonen, waaronder Oranje-legende Jack de Heer.

Zijn broer Mitch Versteeg is verdediger en speelde enkele jaren in de ECHL. Vorig jaar was hij actief op het tweede niveau in duitsland, terwijl hij afgelopen seizoen voor de Nikko Icebucks in de Azi√ę-liga speelde. De familie Versteeg stamt uit Overijssel.

Bekijk de video van Versteeg >>>