Div aihc lerenbank vip 2012

3 juni 201313:28

Door Joep Meijsen

Oranje niet naar Rotterdam

Het ijshockeytoernooi in Rotterdam in augustus heeft Geneve uit Zwitserland vastgelegd als vierde en laatste offici√ęle deelnemer. Dat betekent dat Oranje definitief geen deelnemer is aan het hoofdtoernooi.

De Rotterdam Ice Hockey Cup wordt gehouden op 24 en 25 augustus. De deelnemende ploegen zijn Krefeld, Keulen, Nottingham en Geneve. Daarmee zijn vier goede ijshockeyteams vastgelegd, die op zaterdag de halve finales zullen spelen en een dag later om de plaatsen. Voor de teams is het onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyseizoen.

De verkoop van kaarten en packages is inmiddels in volle gang via partner Ticketpoint. Passepartouts voor beide dagen zijn geprijsd tussen de 63 en 153 euro. Net als vorig jaar in Ziggo Dome in Amsterdam wordt het een combinatie van rockmuziek en ijshockey, waarmee het een spektakel moet worden dat een brede doelgroep aanspreekt.

Vorig jaar was ook het Nederlands team nog deelnemer aan het door Eru gesponsorde toernooi. Dit jaar konden ijshockeybond en organisatie geen overeenstemming bereiken over deelname. Breekpunt was volgens verschillende bronnen de door de NIJB gevraagde bijdragen van enkele duizenden euro's voor de voorbereiding van het Nederlands team op het toernooi.

Oranje gebruikte het toernooi in Amsterdam vorig jaar in de voorbereiding op het Olympische Kwalificatietoernooi in Boedapest, dat enkele maanden later werd gewonnen door het Nederlands team. Oranje komt nu waarschijnlijk pas in februari 2014 in actie tijdens een internationaal toernooi, waaraan ook Kroati√ę, Roemeni√ę, Zuid-Korea en Litouwen meedoen. Nederland is echter ook reserve voor een ander toernooi.