Nl dames teamfoto 2013

25 maart 201414:55

Door Remco

Oranjedames te zien in Nieuwsuur

Het Nederlands damesteam is vanavond te zien in Nieuwsuur. Het programma besteedt aandacht aan de succesvolle crowdfundingsactie voor deelname aan het WK in Letland.

Nieuwsuur is het actualiteitenprogramma van de NOS en NTR dat elke avond uitgezonden wordt op Nederland 2. Het item over de ijshockeydames is te zien rond 22.40 uur.

Het WK in Letland begint voor Oranje op zondag 6 april. In het Letse Ventspils is China dan de eerste tegenstander. Via de website wijzijnsport.nl wist het team maar liefst 10.000 euro op te halen. Met het opgehaalde geld is deelname aan het WK financieel haalbaar voor alle speelsters. Inmiddels heeft bondscoach Joep Franke ook de selectie bekendgemaakt voor het WK.

De selectie voor Oranje:

Goalies: Claudia van Leeuwen (Hijs Hokij Den Haag) en Bianka Bos (Zoetermeer Panters)

Defense: Kayleigh Hamers (Tilburg Trappers), Cloe Keijzer (Norrkoping, Zweden), Myrthe Martens (Smoke Eaters Geleen), Jet Milders (Zoetermeer Panters), Maritza van Leeuwen (Leiden Lions), Kimberley van den Besselaar (Eindhoven Kemphanen) en Britt Wortel (Amstel Tijgers).

Forwards: Julie Zwarthoed, Glynis Barton (Smoke Eaters Geleen), Savine Wielenga, Mieneke de Jong (Hijs Hokij Den Haag), Bieke van Nes (Banff Bears, Canada), Anne van der Zande (Eindhoven Kemphanen), Nicky Tjin-a-Tjon (Utrecht Dragons), Jessie Tegelaar (Leiden Lions), Jose Schipper (GIJS Bears Groningen), Hilde Huisman (Friesland Flyers), Emily Even (Concordia University, Canada), Juul Crauwels (Amstel Tijgers) en Zo√ę Barbier (Zoetermeer Panters).