Wk2014 Teamfoto

23 augustus 201610:10

Oranjevrouwen oefenen in Eindhoven

Het Nationale Vrouwenteam is al bezig met het nieuwe seizoen. In Eindhoven werkt de ploeg een aantal oefenduels af tegen een Duitse en Amerikaanse tegenstander.

Afgelopen zondag won Oranje met 4-1 van het Duitse Dusseldorf. De Duitsers kwamen nog wel een 0-1 voorsprong. Voor Nederland waren Larissa Haverkorn van Rijsewijk, Michelle Noe, Nicky Tjin-a-Ton en Isabelle Schollaardt trefzeker. Bianka Bos was de goalie voor de eerste 30 minuten, daarna nam Fabienne Gooijer het over.

Gisteravond nam Oranje het op tegen een college team uit de Verenigde Staten. Die oefenpartij ging met 2-5 verloren. Jessie Tegelaar en Mandy Flink zorgden voor de Nederlandse doelpunten in de derde periode. Ook tijdens deze wedstrijd kregen twee goalies ijstijd. Lisa Daams speelde de eerste 30 minuten en werd halverwege vervangen door Anne van de Krol.

Vanavond speelt Oranje nogmaals tegen de vrouwen uit Amerika. De wedstrijd in Eindhoven begint om 20.00 uur.