Trappers guus bakker

6 september 201619:04

Door Joep Meijsen

Oud-international Guus Bakker (61) overleden

Oud-international Guus Bakker is op 61-jarige leeftijd overleden. Bakker was een rots in de branding van het succesvolle Trappers-team van de jaren zeventig en vervulde daarna functies bij Tilburg, de ijshockeybond en elders. De afgelopen jaren was hij vooral bekend als teammanager van het eerste team in Tilburg. Een portret.

Guus Bakker was tijdens twee van de meest succesvolle periodes in de geschiedenis van het Tilburgse ijshockey nauw betrokken bij de club. Eerst als speler bij de succesploeg van Trappers uit de jaren zeventig en de afgelopen jaren als teammanager van de ploeg die in Nederland de nodige kampioenschappen en bekers won en vorig jaar zelfs de titel in de Oberliga veroverde.

‚ÄėGuus was een echte verdedigende verdediger. Een solide man achterin‚Äô, herinnert Theo van Gerwen zich Guus Bakker als speler. ‚ÄėHeel karakteristiek was dat hij zijn Stan Mikita-helm nog heel lang bleef dragen. Terwijl andere spelers al waren overgeschakeld op modernere helmen, was hiHet kampioenschap van Trappers in de Oberliga maakte hij nog wel mee. De foto waarin hij de beker optilt, maakte veel indruk afgelopen voorjaar. De Hondt: ‚ÄėVoor Guus had het ijshockeygebeuren niet mooier kunnen eindigen. We hebben het er de afgelopen maanden nog veel over gehad. Hij noemde vorig jaar het mooiste seizoen uit zijn leven. Dat is heel bijzonder, als je nagaat wat hij allemaal heeft meegemaakt. Soms hield hij het nog maar een periode vol op de ijsbaan, maar hij heeft er enorm van genoten.‚Äô

Foto: Thijs de Witte
Foto: Paul Nicolaassen