Alex Andjelic in de bank bij Zoetermeer Panters
Alex Andjelic in de bank bij Zoetermeer Panters — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

19 juni 202018:09

Door Joep Meijsen

Panters gaat verder met Andjelic

Alex Andjelic staat ook komend seizoen in de bank bij Zoetermeer Panters. De ervaren coach gaat zijn tweede seizoen in bij de club.

De 79-jarige Andjelic was begin vorig seizoen de opvolger van Ondrej Kratky bij de deelnemer aan de Nederlandse beker en Beneliga. Andjelic brengt een pak ervaring mee naar Zoetermeer. De in Joegoslavi√ę geboren coach werkte vanaf eind jaren zestig in Nederland en groeide uit tot een coach van internationale allure, die onder meer op het hoogste niveau coachte in Zwitserland en veel werk deed in Noord-Amerika.

Panters miste afgelopen seizoen de halve finales van de beker en liep nipt de play-offs in de Beneliga mis. De ploeg haalde in 20 wedstrijden 24 punten. De Hongaar Ferenc Kocsis was met 49 punten in 19 wedstrijden de topscorer van de ploeg, gevolgd door international Joy Turpijn met 47 punten.

De afgelopen weken kwam er al het nodige spelersnieuws uit Zoetermeer. De club haalde aanvaller Wessel Copier uit Nijmegen, maar zag Jay Huisman de overstap maken naar Den Haag en Kevin Riedijk naar Nijmegen. Erik Brand en Mitchell Riedijk spelen komend seizoen voor Dordrecht Lions in de Eerste Divisie.