Eaters heatmekers skate home 011116

24 oktober 201608:45

Door Joep Meijsen

Panters naar halve finales, Tilburg blijft in de race

Oberliga-Trappers onderuit in Essen

Puntverlies van Den Haag in Amsterdam bezorgde Zoetermeer Panters zondag een plek in de halve finales van de beker. Tilburg bleef door een overwinning op Den Bosch in de race. In de competitie boekte Eindhoven een zege in Geleen. De opmars van de Oberliga-Trappers werd gestuit in Essen.

Daarmee zijn nu drie van de vier halve finalisten in de beker bekend. Eerder plaatsten Geleen en Heerenveen zich al als groepwinnaars voor die halve finales. Duidelijk is dat Zoetermeer en Geleen elkaar gaan tegenkomen. Het is nog even afwachten tegen wie Heerenveen het op moet nemen. Daarvoor zijn Nijmegen en Tilburg nog in de race.

Geleen - Eindhoven

Eindhoven, dat niet aan de beker meedoet en dus al enkele weken competitie aan het spelen is in de Beneliga, heeft de uitwedstrijd in Geleen met 1-4 gewonnen. De ploeg van coach Willem van de Kraak kwam in de tweede periode op voorsprong via goals van Mike Verschuren en Kayo van Zoest. Jeffrey Mens bracht de spanning in de wedstrijd nog terug met nog zo'n veertien minuten te spelen in de ontmoeting, maar goals in de slotfase van Marek Pitka en Damian Kluijtmans stelden de zege voor Kemphanen veilig. Eindhoven heeft nu uit vier wedstrijden in Poule A van de Beneliga negen punten verzameld. De meeste teams in deze poule zijn nog niet in actie geweest.

Tilburg - Den Bosch

Tilburg blijft in de strijd voor een plek in de halve finales van de beker. In eigen huis werd zondag met 8-3 gewonnen van Den Bosch. Jeroen van den Broek had drie goals namens de Tilburgers, die ook Tim Donders, Sander Horvers (2) en Ritchie van Hulten zagen scoren. De tegengoals kwamen van Willy Schut, Berry Donders en Jerry Kinneging. De beslissing in de strijd om het tweede ticket vanuit de Poule A voor de halve finales van de beker valt nu in het duel tussen Nijmegen en Tilburg. Nijmegen verdedigt daarbij een voorsprong van twee punten op de ranglijst en een 5-1 score in onderling resultaat.

Den Haag wint in Amsterdam

Amsterdam verloor voor de tweede keer dit weekeinde. Den Haag was met 2-3 in overtime te sterk voor de ploeg uit de hoofdstad. Het puntverlies van Den Haag betekent dat Zoetermeer zich definitief heeft geplaatst voor de halve finales van de beker. Den Haag kan in punten hooguit nog gelijk komen met Zoetermeer, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van de bespelers van het Silverdome. Alan van Bentem en Filip Martinec zetten Den Haag nog wel in de eerste periode op een 0-2 voorsprong, maar door goals in de tweede periode van Mike Overweg en vier minuten voor tijd van Josh Prudden werd overtime noodzakelijk. Oud-Tijger Joey Oosterveld scoorde het winnende doelpunt.

Oberliga-Trappers onderuit in Essen

De opmars van Tilburg Trappers op de ranglijst van de Oberliga werd gestuit door Essen Moskitos, dat zelf nu op de eerste plaats staat, Trappers vijfde met twee punten achterstand. De winnende goal werd drie minuten voor tijd gescoord door Andrej Bires, nadat Tilburg tot twee keer toe op voorsprong was gekomen. Met een powerplaygoal opende Mickey Bastings de score. Niklas Hildebrand bracht het team van Frank Gentges weer langzij, maar een nieuwe powerplay-goal, deze keer van Danny Stempher, bezorgde Tilburg opnieuw het voordeel. Straffen tegen Bastings en doelman Martijn Oosterwijk zorgden ervoor dat Essen met twee man meer op het ijs via Hagen Kaiser gelijk kon maken, waardoor Bires het winnende doelpunt kon scoren.