Panters team juich winst hys 1617

16 oktober 201623:53

Panters wint ook in Amsterdam

Zoetermeer Panters verstevigde de koppositie in poule B door met 2-4 te winnen van Amstel Tijgers. Daarmee pakte Zoetermeer een voorsprong van zes punten op Amsterdam.

Sterke start Tijgers

Zoetermeer trad aan zonder een aantal spelers waaronder Jurryt Smid die de wedstrijd tegen Den Haag niet zonder kleerscheuren uitkwam. Zonder Smid was de start voor Panters erg matig. Al na 73 seconden lag de puck achter goalie Kevin Riedijk. Riedijk wist in eerste instantie nog een Amsterdamse inzet te keren maar Daniel Lam tikte daarna de puck alsnog binnen: 1-0.

Helaas voor de thuisploeg bleek in het verdere verloop van de wedstrijd het vizier niet op scherp te staan. Amsterdam kreeg de meeste mogelijkheden maar Zoetermeer ging veel efficiënter met de kansen om. Halverwege de eerste periode kwam Panters op gelijke hoogte. Een verkeerde pass van Donny van Musscher belandde op de stick van Pascal van der Velde. De routinier bedacht zich geen moment en liet goalie Danny van Rijswijk kansloos. Direct daarna kreeg Thomas Borgman een breakaway nadat hij de puck veroverde maar Borgman kon zijn goede werk niet verzilveren.

Game misconducts

Naarmate de periode vorderde, liepen de frustraties wat op. Donny van Musscher verloor zijn kalmte nadat Jeffrey den Ridder niet floot voor een overtreding. Van Musscher deelde eerst een klap uit aan Teris Wright en kreeg het daarna aan de stok met Giancarlo van Ulsen. Zowel van Musscher als van Ulsen mochten met een game misconduct naar de kleedkamer.

Aan het begin van de tweede periode leek Amsterdam te scoren. Toch zag referee den Ridder goed dat Marcel Kars de puck met zijn schaats het doel in werkte. In de 28e minuut nam Zoetermeer de leiding. Een uitbraak via Ludek Skop werd prima afgerond door Thomas Borgman: 1-2.

Panters beslist de strijd

De derde goal van Zoetermeer in de minuut werd weer ingeleid door een foute pass aan Amsterdamse zijde. Cas Staps kreeg uiteindelijk de puck en versloeg van Rijswijk met een lage schuiver. Een paar minuten later viel de beslissing. Ludek Skop was te behendig voor de Amsterdamse verdedigers en maakte de 1-4. Marcel Kars bepaalde in de 56e minuut de einstand op 2-4 door een pass van Jasper Jaspers te verlengen tot doelpunt. De goal werd in eerste instantie gegeven aan Donny van Musscher wat tot de nodige hilariteit op de tribunes leidde. Tobias Kathan haalde het einde van de wedstrijd niet. De captain kreeg een dubbele misconduct nadat hij zijn onvrede uitte over referee den Ridder.

Zoetermeer gaat aan kop met 13 punten uit 5 wedstrijden. Heerenveen volgt met 11 uit 4 en Amsterdam is derde met 7 punten uit 5 wedstrijden.