AT Para Lime Kings 11 feb 2024

13 februari 202419:20

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Para ijshockey: Amsterdam Tigers – The Lime Kings Dordrecht

Afgelopen weekeind stond de para ijshockeywedstrijd voor de Amsterdam Tigers tegen The Lime Kings uit Dordrecht op het programma. Op voorhand was dit een kraker van een wedstrijd.

Door Oscar de Kunder

Dit seizoen hebben de para ijshockey team van de Amsterdam Tigers , Lime Kings Dordrecht en Nijmegen Devils een onderlinge onofficiële competitie opgezet. Amsterdam is inmiddels uitgegroeid tot een team van inclusief alle aspirant leden 16 personen, The Lime Kings en Nijmegen Devils groeien ook maar hebben elkaar nog wel nodig om een wedstrijdteam op het ijs te zetten.

De wedstrijden voor de Amsterdam Tigers tegen Nijmegen eindigde in het voordeel van 9-10, en de return in Amsterdam wonnen de Nijmegen Devils uit de Keizerstad met maar liefst 5-9.

Je zult begrijpen dat Amsterdam de ijzers had geslepen tegen The Lime Kings. Hoewel het para ijshockey team uit onze hoofdstad goed begon waren de eerste kleine kansjes toch voor de gasten uit Dordrecht en die scoorde ook via een schot van voormalig Amsterdam Tigers speler Bas Akkerman werd door de punt van de slee van de keeper van richting veranderd en vloog langs de handschoen het doel en stond het al na 02:09 minuten 0-1 op het scorebord voor The Lime Kings.

De 0-2 volgende elkaar snel op en die stond werd ook vrij snel gescoord en na 8:17 minuten in de eerste periode stonden de Dordtenaren op een 0-2 voorsprong. Het was wederom Bas Akkerman die gebruikte dit keer de schaats van de keeper om de puck van richting te laten veranderen. Goalie goals de goalie baalt maar er is niks op af te dwingen.

De wedstrijd golfde daarna op en neer, de tweede lijn van de Amsterdammers, Kelvin Pels, Annemarie Houtsma, Frank van Es en Kees Jan van der Klooster waren zeker niet minder dan de 1e lijn voor Amsterdam maar hebben alleen het explosieve nog niet.

Aan het einde van de eerste periode kwamen The Lime Kings Dordrecht komt nog bijna op 0-3 maar door een reflex van de keeper beland de puck in de handschoen. En ondanks een paar uitbraken van de Amsterdammers kon Dordrecht Goalie Frans van der Velden zijn doel schoonhouden tot het 1e rustmoment.

Tweede periode

In de 2e periode bleef het voor beide teams doelpuntloos waarmee de wedstrijd op en neer golvend met kansen deze periode. De Goalie van Amsterdam Landheer werd eind 2e periode een keer gewaarschuwd voor het vasthouden van de puck wat een 'delaying the game' straf had kunnen opleveren. Hij kwam met de schrik vrij. De Goalie van de Tigers gebruikte die les om bij een losse puck pas op het allerlaatste moment zijn handschoen eroverheen te leggen zodat de scheidsrechters de wedstrijd stil leggen zonder straf.

Derde periode

Ander strijdplan door coach Amsterdam Tigers Andre de Graaf

In de 3e periode heeft coach van de Amsterdam Tigers André de Graaf een ander strijdplan bedacht door een soort van powerline te creëren. Kees Jan van der Klooster en Jurrian Raa kwamen samen het ijs op, en Leon van Ruiten stond zijn plaats tijdelijk af. Hierdoor had het para ijshockey team uit onze hoofdstad meer snelheid en dat leverde redelijk snel de aansluitende goal van Jurrian Raa op 35:15minuten waarmee de stand opeens op 1-2 stond. Maar ook de gelijkmaker in de stand stond al vrij snel op het scorebord door een pass van Annemarie Houtsma en het de goal van wederom Jurrian Raa stond het na 35:56 minuten in de derde periode tussen beide teams 2-2.

In de laatste minuten van de wedstrijd liet Joost Meijers van de Tigers zich wat teveel gelden en krijgt als enige speler 2 minuten straf aan zijn broek voor ‘’Teeing’’. Het in een hoek van 90 graden je tegenstander in de flank raken met je para ijshockey slee.

Dat worden dus nog bijna 2 super spannende minuten in het Amsterdamse verdedigingsvak.
En door uitmuntende inzet in die minuten van de 4 spelers op het veld, pucks werden met lijf en ledematen onderschept en tegengehouden bleven de Dordtenaren weg bij de Amsterdamse goalie en leverden een paar uitbraken nog kansen op ook. Er werd echter niet meer gescoord en daarmee is deze wedstrijd uiteindelijk geëindigd in 2-2 tussen de para ijshockey teams van de Amsterdam Tigers en The Lime Kings uit Dordrecht.

De eerst volgende para ijshockey wedstrijd is op 24 Februari om 13:30uur tussen de para ijshockey teams van de Nijmegen Devils en The Lime Kings uit Dordrecht.