Paul Vincent
Paul Vincent — © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

1 mei 202007:16

Door Joep Meijsen

Paul Vincent gaat Almarcia Flames trainen

Alcmaria Flames, de ijshockeyclub in Alkmaar, heeft Paul Vincent aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer. Hij volgt in die functie Ron Berteling op.

Dat heeft de club bekendgemaakt. Paul Vincent was tot afgelopen seizoen de hoofdcoach bij Luik Bulldogs. Daarvoor werkte hij onder meer in Eindhoven en Herentals. Vincent begint op 1 september in zijn nieuwe functie.

De nieuwe hoofdtrainer van Alkmaar werkte eerder jarenlang in Nederland met de jeugd, onder meer als assistent-coach bij nationale jeugdteams enals trainer van de jeugd bij Heerenveen en Eindhoven. Ook was het betrokken bij het opleidingsintituut CTO/NIJA dat enkele jaren in Eindhoven actief was.

De afgelopen jaren was hij vooral in Belgi√ę actief als coach van Herentals en Luik en twee seizoenen als bondscoach. Daarvoor was de inmiddels 45-jarige Vincent profspeler met ervaring bij een groot aantal clubs. In Nederland speelde hij voor Amsterdam, Den Haag, Heerenveen en Eindhoven.

'Bij de Alcmaria Flames kijken we met veel enthousiasme uit naar september, om samen met Paul de club naar een nog hoger niveau te tillen', laat Alcmaria Flames weten.